Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Diplomații ucraineni încearcă să convingă Elveția pentru re-exportul de arme: 'Nu ar trebui să existe neutralitate față de genocid și crime de război'

France 24
artilerie razboi ucraina

Deputatul ucrainean David Arahamia, şeful grupului parlamentar al partidului Slujitorul Poporului, a declarat că diplomații Ucrainei vor colabora cu elitele elvețiene pentru a le convinge să permită re-exportul de arme, scrie Rador.

Politicianul a menționat că Elveția promite să mențină sprijinul pentru Ucraina, dar, în același timp, președintele Confederaţiei Elveţiene s-a pronunțat împotriva permiterii re-exportului de arme de fabricaţie elvețiană, menționând că neutralitatea ţării este "mai importantă ca niciodată".

Potrivit lui Arahamia, Elveția nu mai adoptă o poziție neutră, deoarece țara susține sancțiunile împotriva Rusiei.

"Subliniem că nu ar trebui să existe neutralitate față de genocid și crime de război. Rusia nu vrea să-și retragă trupele din Ucraina, rachetele ruseşti continuă să ne omoare poporul. Suntem forțați să ne apărăm, iar pentru asta avem nevoie de arme" - a accentuat deputatul ucrainean.

În plus, șeful grupului parlamentar al partidului Slujitorul Poporului a remarcat că Ucraina nu tinde să supraestimeze greutatea ultimei declarații a președintelui Confederaţiei Elvețiene privind interzicerea re-exportului de arme, "deoarece acesta nu este șeful statului și este ales pentru un an dintre membrii Consiliului Federal și îndeplinește în principal funcții reprezentative".

David Arahamia a mai subliniat că perioada electorală este în plină desfășurare în Elveția, așa că există multe interpretări ale modelului elveţian de neutralitate.

"Diplomaţii noștri și diaspora plănuiesc să lucreze cu elitele Elveției pentru a înclina în sfârșit opinia publică în favoarea noastră și a debloca furnizarea de arme elvețiene către țările partenere" - a declarat Arahamia, adăugând că Ucraina "se uită la situație cu optimism", deoarece nu este prima dată când trebuie să depăşească anumite obiecții.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.