Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Direcția de comerț exterior, în aer. Sistemul public de sănătate, sub asediu

arhiva personala
Stefan Radu Oprea

Făcând „trei în unu” din ministerele energiei, economiei și comerțului, guvernul a aruncat în aer direcția de comerț exterior, arată senatorul PSD Ștefan Radu Oprea. Consecința? La semnarea acordului Brexit, România nu a fost în stare să trimită un ministru să-i apere interesele în relația cu britanicii, trimițând un simplu secretar de stat:

„Reprezentarea României la nivelul Consiliului Uniunii Europene este făcută de către un secretar de stat anonim și nu de către ministru, ceea ce scade capacitatea de susținere a intereselor noastre.”

Faptul este cu atât mai grav cu cât în schimburile cu Marea Britanie suntem pe un plus de aproape 800 milioane de euro, iar negocierea post-Brexit a unor reglementări bilaterale cât mai avantajoase este vitală pentru economia românească, arată fostul ministru al mediului de afaceri.

În ce privește politica internă, Ștefan Radu Oprea se alătură vocilor care denunță demantelarea sistemului public de sănătate, în favoarea celui privat, prea puțin accesibil românului de rând. Într-o postare pe Facebook, senatorul atrage atenția asupra conflictului de interese în care se află ministrul sănătății Victor Costache, care a semnat un contract cu clinica Polisano, și a „grupului infracțional” care se profilează prin numirea fostului director executiv de la Polisano, Adela Cojar, la conducerea Casei de Asigurări de Sănătate. Ștefan Radu Oprea cere demisia ministrului - „acum, până când propunerile Dvs. pentru privatizarea sistemului de sănătate din România nu vor fi adoptate de guvernul Orban.”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.