Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Directorul Forumului Economic Mondial prezice un 'eveniment cibernetic catastrofal' în următorii doi ani (Video)

publika.md
atac cibernetic

Pe măsură ce tensiunile geopolitice continuă să crească, Forumul Economic Mondial (WEF) preconizează că un atac cibernetic global "catastrofal" ar putea avea loc în următorii doi ani, precizează Jeremy Jurgens, directorul WEF, citând un raport al organizației.

În raportul Global Cybersecurity Outlook 2023, publicat recent, WEF a subliniat că 86% dintre liderii de afaceri și 93% dintre liderii cibernetici consideră că un atac cibernetic global este iminent.

Autorii raportului subliniază că liderii cibernetici, liderii de afaceri și membrii consiliilor de administrație au o înțelegere aproape egală a riscurilor cibernetice legate de instabilitatea geopolitică, mai mult decât în cazul oricărei alte surse de risc cibernetic.

Aceștia au declarat: "Natura tangibilă și imediată a efectelor și acoperirea omniprezentă a știrilor face ca toate cele trei grupuri să aprecieze mai ușor aceste riscuri pe deplin. Liderii de afaceri sunt adesea pricepuți în a-și adapta organizațiile la noile realități politice."

"Acest lucru face ca riscul geopolitic să fie un punct de intrare pentru o conversație mai largă între liderii de securitate și liderii de afaceri cu privire la modul în care se schimbă amenințările cibernetice și la modul în care riscul cibernetic poate afecta planificarea continuității activității organizației lor."

Raportul notează că liderii de afaceri înțeleg tensiunea în creștere în majoritatea regiunilor, iar atacatorii cibernetici își schimbă țintele din această cauză.

Aceștia au precizat: "Reglementările privind securitatea cibernetică au devenit un factor mai proeminent în cadrul conversațiilor privind conformitatea și la nivelul consiliilor de administrație în multe regiuni. Deși liderii cibernetici, liderii de afaceri și consiliile de administrație comunică acum mai direct și mai des, aceștia continuă să vorbească limbi diferite."

"Știrile despre incidentele cibernetice au dominat adesea conversația, mai degrabă decât discuțiile despre motivul pentru care aceste incidente au contat pentru organizația unui director și despre cum anume întreprinderile ar putea ajuta liderii cibernetici să își gestioneze răspunsurile."

Evenimentele geopolitice din ultimul an au influențat semnificativ strategia cibernetică și operațiunile tactice de securitate cibernetică din întreaga lume, potrivit WEF.

"Se depun eforturi pentru a consolida politicile și procesele interne, precum și pentru a crește eficiența controalelor de securitate cibernetică cu terțe părți. Acest lucru sugerează că răspunsurile organizaționale la riscurile cibernetice care se întreprind acum vor avea un impact pozitiv pe termen lung", au scris autorii.

Acest raport anual examinează tendințele în materie de securitate cibernetică care vor avea un impact asupra economiilor și societăților în anul care urmează. Aceste concluzii au fost publicate în cadrul Forumului Economic Mondial anual desfășurat la Davos, în Elveția.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.