Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Directorul ICR New York pleacă de la conducerea instituției

icr1

icr1Poeta Doina Uricariu, care ocupa funcția de director al Institutului Cultural Român din New York din anul 2012, a anunțat luni, 14 decembrie, că va pleca de la conducerea instituției.

„Voi pleca foarte curând de la Institutul Cultural Român de la New York. Vă mulţumesc tuturor celor ce aţi susţinut evenimentele pe care le-am realizat. Rămânem prieteni cu toţi cei care ne considerăm prieteni. Voi avea, în fine, timp mai mult ca să scriu şi ca să susţin şi să promovez valorile României. E darul pe care mi-l fac de Crăciun. Îi doresc ICRNY să fie cel puţin la fel de credibil, cât a fost sub conducerea mea. Şi să realizeze evenimente de anvergura şi audienţa enormă, pe care am avut-o. Omul inteligent şi creştin nu are resentimente, ci experienţe”, a anunțat aceasta pe Facebook, conform Mediafax.

Acest anunț vine la o zi distanță de la un alt mesaj postat pe Facebook, în care poeta declara că există persoane care au anunțat-o cu moartea și cu disoluția, dar că nu va fi o tragedie dacă va fi înlocuită, ea fiind sătulă să lucreze cu oameni mediocri.

„Se doreşte postul meu de la ICRNY pentru a fi ocupat de altcineva, O să solicit cui se cuvine să afle cine m-a ameninţat cu moartea şi disoluţia. Ca să mă intimideze. Am fost rugată, precipitată să ocup acest post. Nu mă cramponez de el. Am fost unicul director de ICR cu un CV performant, multiplu premiat şi decorat cu cele mai înalte decoraţii ale României şi Premii. Doriţi să mă înlocuiţi, îmi faceţi o favoare, lucraţi cu o echipă care nu a făcut nimic pentru promovarea culturii române şi care excelează prin pile şi mediocritate. Eu m-am plictisit să lucrez cu mediocrii şi amatori de sinecuri”, a fost mesajul Doinei Uricariu postat duminică pe Facebook, dar care a fost șters după puțin timp.

Doina Uricariu este poetă, editor și eseistă. Ea a fost numită în funcția de director al ICR New York în 2012, de către fostul președinte al ICR, Andrei Marga.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.