Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Directorul KMGI, vicepreşedinte al Federaţiei Internaţionale de Haltere, vizită în Japonia

Zhanat Tusupbekov

Recent, o delegaţie din Kazakhstan, condusă de noul vicepreşedinte al Federaţiei Internaţionale de Haltere (IWF), Zhanat Tusupbekov, a vizitat facilităţile olimpice din Tokyo şi a purtat negocieri în vederea pregătirii Jocurilor Olimpice din 2020.

În timpul vizitei, Tusupbekov, în calitate de vicepreşedinte al IWF ales pe 30 mai 2017 la Bangkok, a inspectat personal sălile de sport pentru antrenamentul halterofililor şi pentru alte sporturi olimpice, dar şi alte facilităţi construite pentru Olimpiadă.

Cu această ocazie s-a ajuns la un acord între federaţiile naţionale, în vedere organizării unor cantonamente ale halterofililor din Kazakhstan în Japonia. Aceste cantonamente vor avea loc în 2019 şi 2020, în vederea acomodării sportivilor cu mediul din Japonia înaintea Olimpiadei. Ambele părţi au convenit să consolideze cooperarea şi schimbul de experienţă la nivel de antrenori şi specialişti în medicină sportivă şi nutriţie.

Partea japoneză şi-a manifestat interesul faţă de experienţa federaţiei de haltere din Kazakhstan în organizarea de evenimente sportive majore, cum a fost Campionatul Mondial de Haltere din 2014, dar şi faţă de experienţa Comisiei de Marketing a IWF în organizarea Jocurilor Olimpice din 2016 de la Rio.

Vizita în complextul olimpic a avut loc în timpul participării vicepreşedintelui IWF Zhanat Tusupbekov la şedinţa Comitetului Executiv al federaţiei internaţionale şi la Congresul IWF din perioada 13-15 iunie. Principalele probleme abordate în cadrul evenimentelor IWF au fost disciplina anti-doping şi pregătirile pentru Campionatul Mondial de Haltere de la sfârşitul anului, din Anaheim (SUA).

Iniţiativele lui Zhanat Tusupbekov în calitate de preşedinte al federaţiei de haltere din Kazakhstan au avut un rol semnificativ în dezvoltarea activităţilor sportive în mai multe ţări. Eforturile depuse de Kazahkstan au fost apreciate la nivel internaţional, inclusiv în domeniul anti-dopingului, a atragerii copiilor spre sport şi a dezvoltării infrastructurii sportive.

Pe lângă realizările în domeniul sportului, Zhanat Tussupbekov are o experienţă bogată, de 11 ani, în managementul companiilor din domeniul petrolier. Din mai 2012, acesta este director general al KMG International. Sub conducerea sa, KMGI a devenit cea mai de succes companie din domeniu în România şi unul dintre ce mai importanţi jucători din zona Mării Negre şi a Mării Mediterane.

KMG International Group oferă suport şi asistenţă federaţiilor de haltere din România, Georgia şi Kazakhstan.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.