Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Directorul Nissan promite să repună compania pe o traiectorie de creştere, după ce a înregistrat pierderi de peste 6 miliarde de dolari

nissanusa.com
nissan

Constructorul auto japonez Nissan Motor Co. trebuie să revină la un flux pozitiv de numerar şi să îşi consolideze poziţia de numerar pentru a putea relua plata dividendelor, a declarat luni directorul general Makoto Uchida cu ocazia Adunării generale anuale a acţionarilor, transmite Bloomberg.

În exerciţiu fiscal încheiat la 31 martie 2020, Nissan a înregistrat pierderi de 671,22 miliarde yeni (6,27 miliarde de dolari), acestea fiind primele sale pierderi anuale din ultimii 11 ani, în contextul în care mai mulţi ani de expansiune agresivă urmată de fostul director general Carlos Ghosn au afectat profitabilitatea constructorului auto nipon, la care s-a adăugat şi pandemia de coronavirus care a afectat vânzările globale de autovehicule, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Dan Puric: 'Flăcăii aștia de la conducere au creat o politică de subminare a poporului român'

Makoto Uchida, care a fost numit în postul de CEO al Nissan în luna decembrie 2019, a spus luni că obiectivul său este să ajungă la un flux pozitiv de numerar în al doilea semestru al următorului exerciţiu fiscal, adică în perioada octombrie 2021-martie 2022.

"Voi repune Nissan pe creştere", le-a spus Uchida acţionarilor, adăugând că în cazul unui eşec este pregătit să demisioneze. "Vom face toate eforturile pentru a relua plata dividendelor în cel mai scurt timp posibil", a adăugat Uchida.

Dividendele plătite acţionarilor Nissan sunt importante şi pentru grupul auto francez Renault SA, partener cu Nissan într-o alianţă care a împlinit 20 de ani şi totodată deţinătorul a 43% din acţiunile constructorului japonez.

Citește și: Sărbătoare mare - Sfinţii Petru şi Pavel, patronii spirituali ai penitenciarelor. Ce spune tradiția populară că se întâmplă de Sînpetru

Uchida a subliniat importanţa pieţei auto japoneze pentru Nissan, anunţând că producătorul auto va introduce două vechicule electrice şi patru modele de tip e-Power până la finele lui 2023. "Creşterea prezenţei Nissan pe piaţa de acasă este vitală", a spus Makoto Uchida.

Pentru a reveni pe profit, Nissan a decis să elimine sute de locuri de muncă la uzina sa de la Sunderland (Marea Britanie) şi să îşi închidă uzina de la Barcelona (Spania). De asemenea, Nissan vrea să se bazeze pe alianţa sa cu Renault şi Mitsubishi Motors, a cărui nouă strategie vizează în principal revenirea pe profit.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.