Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Directorul OMS salută decizia SUA de a se alătura programului ACT de finanţare a instrumentelor anti-pandemie

www.forbes.com
Tedros Adhanom Ghebreyesus

Directorul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a salutat marţi decizia noii administraţii a SUA de a se alătura programului susţinut de organizaţia sa de "accelerare" a instrumentelor de combatere a pandemiei de COVID-19, relatează Reuters, potrivit AGERPRES.

Programul, care este numit oficial Acceleratorul accesului la instrumentele de combatere a COVID-19 (ACT) şi urmăreşte strângerea de fonduri pentru dezvoltarea de vaccinuri, teste şi tratamente în vederea combaterii pandemiei, continuă să se confrunte cu un decalaj de finanţare de circa 27 miliarde de dolari, a menţionat directorul general al OMS.

Ion Cristoiu s-a simțit rău după rapel: 'Eu m-am simțit, și am înțeles că nu sunt singurul, cumplit de obosit'

Colin McIff, director interimar al Biroului pentru afaceri globale din Departamentul pentru sănătate al SUA, a afirmat marţi, în cadrul unei reuniuni virtuale a OMS, că SUA îşi vor schimba statutul de la observator la participant la programul ACT.

"Vrem să subliniem angajamentul Statelor Unite faţă de multilateralism şi cauza noastră comună de a răspunde la această pandemie şi de a îmbunătăţi sănătatea publică globală", a declarat oficialul american.

Tedros Adhanom Ghebreyesus a subliniat importanţa deciziei SUA de a se alătura acestui efort, reiterându-şi totodată temerile privind creşterea "fragmentării" colaborării internaţionale, ceea ce duce la prelungirea pandemiei, chiar dacă sunt aprobate noi vaccinuri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.