Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Directorul sanitar din Liverpool susține că meciul cu Atletico Madrid a contribuit la creşterea cazurilor de COVID-19

liverpool

Directorul departamentului pentru sănătate publică din Liverpool, Matthew Ashton, asigurat că sporirea numărului de cazuri de infectare cu coronavirus în oraşul englez putea fi influenţată şi de meciul disputat de "cormorani" pe teren propriu cu echipa spaniolă Atletico Madrid, în cadrul Ligii Campionilor la fotbal, informează EFE.

Cu ocazia întâlnirii respective, circa 3.000 de suporteri madrileni s-au deplasat în Albion, cu doar câteva zile înainte de decretarea stării de urgenţă în Spania, potrivit Agerpres.ro.

Citește și: OFICIAL S-a lansat platforma online unde cetățenii pot înregistra documente pentru instituțiile publice

Potrivit datelor guvernului britanic, în data de 20 martie existau doar 20 de cazuri de coronavirus la Londra, numărul acestora ajungând până la 300, la mai puţin de două săptămâni după vizita ibericilor.

Într-un interviu acordat ziarului britanic The Guardian, Ashton a explicat că nu a fost o decizie corectă ca această partidă să se dispute, dar a adăugat că nu a fost o greşeală făcută în mod intenţionat şi că poate la data respectivă gravitatea situaţiei nu era conştientizată.

Vezi și: 'Blestemul' PDL: Ministrul Muncii anunţă că în Guvernul Orban 'există o preocupare' pentru tăierea salariilor bugetarilor

Iniţial, meciul de la Liverpool trebuia să se dispute cu porţile închise, însă în seara dinaintea jocului, diferitele entităţi implicate în organizarea jocului au decis că acesta ar trebui să aibă loc în condiţii normale.

Eliminând-o pe Liverpool, deţinătoarea trofeului, Atletico Madrid şi-a asigurat calificarea în sferturile de finală ale Champions League, însă restul competiţiei a rămas în suspans şi nu se ştie deocamdată cum va proceda UEFA cu restul turneului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.