Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Directorul sportiv al echipei de ciclism a Germaniei a fost trimis acasă după remarci rasiste

backtoromania.com
bicicleta ciclism biciclist

Conducătorii delegaţiei germane la Jocurile Olimpice de la Tokyo au decis, joi, să-l trimită imediat acasă pe directorul sportiv al echipei de ciclism, Patrick Moster, vinovat de remarci rasiste, informează AFP.

În timpul probei de contratimp de miercuri, Moster a făcut o comparaţie cu caracter rasist în timp ce îl încuraja zgomotos pe sportivul său Nikias Arndt, care sprintase pentru a-i depăşi pe concurenţii dinaintea lui, eritreeanul Amanuel Ghebreigzabhier şi algerianul Azzedine Lagab, potrivit agerpres.ro.

Scena a fost difuzată la televiziune în direct şi online pe mai multe site-uri. La finalul cursei, Patrick Moster şi-a prezentat scuze: "Sunt dezolat, îmi cer scuze. Nu trebuia să se întâmple asta", a declarat acesta.

"Suntem convinşi că scuzele publice pentru remarcile rasiste pe care le-a avut sunt sincere", a declarat preşedintele Comitetului naţional olimpic german (DOSB), Alfons Herrman, "dar acest derapaj a violat valorile olimpismului. Pentru Germania, fair play-ul, respectul şi toleranţa nu sunt negociabile".

Nikias Arndt, care a terminat pe 19 cursa câştigată de Primoz Roglic, a condamnat şi el remarcile antrenorului: "Vreau să spun clar că mă distanţez de aceste remarci, inacceptabile", a scris acesta pe Twitter.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.