Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Directorul SRI se DELIMITEAZĂ public de Marian Munteanu și LOVEȘTE dur în PNL

hellvig

Directorul SRI, Eduard Hellvig, a ținut să se delimiteze public de candidatura lui Marian Munteanu la Primăria Capitalei, dar în același timp lovește dur în foștii săi colegi din PNL.

Într-un interviu acordat EvZ.ro, Hellvig a spus că nici măcar nu-l cunoaște pe Marian Munteanu. ”Nu, categoric, nici măcar nu îl cunosc”, a declarat Hellvig.

Citește și: HAOS total: Candidatul PNL la Sectorul 5 se DELIMITEAZĂ de Marian Munteanu/ UPDATE

Directorul SRI a ținut să precizeze că Serviciul nu face jocuri politice.

”Haideţi să lămurim acest aspect, sper că pentru totdeauna. Eu am depus un jurământ faţă de statul român, nu faţă de vreun partid sau vreun interes al cuiva. Sigur, acest lucru a deranjat în anumite medii şi, dintr-o anumită perspectivă, pot înţelege. Însă, vă mărturisesc că mă aşteptam la mai multă responsabilitate din partea unor politicieni şi jurnalişti care mă cunosc de peste un deceniu, atunci când aruncă în spaţiul public astfel de ipoteze fără nicio legătură cu realitatea. Atunci când nu există informaţii despre o anumită speţă politică, când opinia publică nu găseşte uşor o explicaţie pentru o decizie politică, există tendinţa asta, specifică conspiraţionismului românesc din anii 90, de a implica SRI-ul în tot şi în toate. Le readuc aminte acestora că suntem în 2016! Eu am dobândit valorile democratice acasă, şi nu în politica românească. Şi cred că echilibrul instituţional al SRI ţine de modul cum voi reuşi să transmit aceste valori. Eu cred că am reuşit, iar astăzi SRI este rupt total de activitatea politică. Şi aşa va rămâne, cel puţin pe toată perioada mandatului meu”, a mai spus Hellvig.

Citește și: Klaus Iohannis se dezice de orice implicare în nominalizarea lui Marian Munteanu

Eduard Hellvig le transmite foștilor colegi din PNL că ar fi fost mai bine ca ei să iasă și să spună că SRI nu s-a implicat în candidatura lui Marian Munteanu.

Citește și: Rareş Bogdan rupe tăcerea despre implicarea în decizia PNL pentru candidatura lui Munteanu

”Anul acesta este unul electoral şi, din păcate, se vor amesteca tot felul de teme. Eu îi asigur deopotrivă, pe politicieni, gazetari şi cetăţenii români că SRI va rămâne în afara acestei dezbateri. Mă aşteptam de la fostul meu partid să răspundă public, că eu nu am niciun amestec în vreo acţiune politică de când mă aflu în fruntea SRI”, le-a transmis directorul SRI liderilor PNL.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.