Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Directorul unei bănci din Iran a fost destituit pentru că a servit o femeie fără văl islamic

ibtimes.com
afganistan hijab

Directorul unei bănci iraniene a fost demis pentru că a servit o femeie care nu purta vălul obligatoriu pe cap în această ţară, scenă a unor puternice manifestaţii de protest, informează duminică AFP, citând o media locală.

De la Revoluţia islamică în 1979, legea impune tuturor femeilor portul unui văl care să le acopere capul şi gâtul, ascunzându-le părul, scrie agerpres.ro.

"Directorul unei bănci din provincia Qom, care a oferit servicii bancare joi unei femei neacoperite cu văl, a fost demis din ordinul guvernatorului", potrivit adjunctului acestuia, Ahmad Hajizadeh, citat de agenţia de presă Mehr.

Destituirea directorului acestei bănci intervine în timp ce Iranul este zguduit de o mişcare de contestare după moartea în 16 septembrie a unei tinere kurde iraniene, de 22 de ani, arestată cu trei zile mai devreme la Teheran de poliţia moravurilor, care i-a reproşat că a încălcat codul vestimentar strict al Republicii islamice.

Agenţia Mehr afirmă că "înregistrarea video a acestei persoane fără hijab a suscitat numeroase reacţii pe reţelele de socializare".

"Aplicarea legii cu privire la văl în instituţiile guvernamentale revine directorilor acestora", a indicat Hajizadeh, citat de agenţie. În Iran, majoritatea băncilor sunt de stat.

Zeci de persoane, în principal manifestanţi, dar şi membri ai forţelor de securitate şi-au pierdut viaţa în cursul mişcării de contestare care a urmat morţii tinerei kurde iraniene Mahsa Amini.

Autorităţile denunţă "tulburări" încurajate de Occident şi au arestat mii de persoane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.