Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Directorul unui spital important din țară, anunț șocant: 'Va trebui să facem o selecţie în ceea ce priveşte chirurgia generală şi specialităţile chirurgicale'

Yahoo News
medici operatie

Directorul medical al Spitalului Orăşenesc Mioveni, Alex Iacobescu, afirmă că, dacă preţurile consumabilelor folosite în spitale vor continua să crească, în condiţiile în care acestea au înregistrat deja majorări semnificative, este posibil să se ajungă la o selecţie a intervenţiilor chirurgicale.

”În momentul de faţă toate consumabilele, medicamentele s-au scumpit foarte mult, o ducem din ce în ce mai greu, se vede o creştere de 20% a preţurilor acestora. Se simte destul de mult acest aspect prin faptul că trebuie să ne rezumăm exact la strictul necesar. Încercăm să folosim tot ce e calitate-preţ şi în acelaşi timp achiziţiile să fie făcute foarte calculat”, a afirmat, miercuri seară, într-o intervenţie la Medika Tv, directorul medical al Spitalului Orăşenesc Mioveni.

În contextul în care intervenţiile chirurgicale sunt mari consumatoare de resurse, medicul a spus că, dacă preţurile la materialele sanitare vor continua să crească, se va ajunge, cel mai probabil, la o selecţie a intervenţiilor.

”Momentan pot să spun că ne descurcăm, dar dacă vor mai creşte în mod vertiginos preţurile va trebui să facem o selecţie şi să fim foarte selectivi în ceea ce priveşte chirurgia generală şi specialităţile chirurgicale”, a adăugat Alex Iacobescu.

Întrebat dacă, în contextul creşterii preţurilor, medicii de la Mioveni au fost nevoiţi să amâne operaţii, medicul a susţinut că nu au fost astfel de situaţii, alegându-se reducerea costurilor ”în alte părţi, de la combustibil, la iluminat”, iar operaţii evaluate la 50.000 de euro pentru pacient au fost realizate în spital.

În ceea ce priveşte discuţiile pe care le-a avut cu reprezentanţii altor unităţi sanitare, directorul medical de la Mioveni a povestit că ”în unele locuri, situaţiile sunt chiar critice”.

”Aş prefera să nu dau detalii, pentru că nu vrea să fac anti-reclamă, dar în unele cazuri situaţiile au ajuns să nu se poată plăti salariile personalului”, a mai spus medicul, în acest context.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.