Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Discuții de GRADUL ZERO pentru PSD înaintea moțiunii de cenzură: primarii municipiilor bat cu pumnul în masă și merg la Guvern

library.com
negocieri

Primarii de municipii, reuniți în Asociația Municipiilor din România, solicită, săptămâna viitoare, o întalnire la Guvern cu premierul și cu ministrul Finanțelor pentru a găsi soluții de finanțare și ieșirea din riscul de faliment al administrației publice locale, în special a municipiilor.

Citește și: SURPRIZĂ TOTALĂ Meteorologii au emis prognoza meteo pentru întreaga vară .

Vineri, la Suceava, a avut loc reuniunea Comitetul Director al Asociației Municipiilor din România, discuțiile debutând cu o dezbatere referitoare la bugetele aprobate de autoritățile publice locale pentru anul 2019 și la demersurile întreprinse de AMR către Guvernul României cu scopul de a se echilibra deficitul apărut în urma execuției după primul trimestru.

,,Problema constrângerilor bugetare de care am avut parte în ultimii ani, mai ales anul trecut, problema persistând și în acest an constituie unul dintre principalele puncte de pe ordinea de zi. În consecință, am stabilit ca săptămâna viitoare să mergem la Guvern pentru a avea o discuție cu Primul-ministru și cu ministrul finanțelor publice , pentru a găsi soluții să rezolvăm ieșirea din riscul de faliment al administrației publice locale, în special pentru municipii.” – a declarat primarul sectorului 3 și șeful AMR, Robert Negoiță.

Primarii au dezbătut, de asemenea, impactul pe care il are decizia ANCOM legată de tariful maxim ce va fi aplicat pentru folosirea spațiilor publice, cu hotărârea de a se iniția o discuție aplicată asupra acestei situații și funcție de rezultatul acestei discuții, eventual, o acțiune în instanța de contencios-administrativ.

Și primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că în prezent Capitala se află într-un faliment nedeclarat și că situația va fi discutată cu premierul. „Pentru că probabil unii s-au bucurat că s-au tăiat bani de la Primăria Capitalei, dar acum toți suntem în faliment nedeclarat. În momentul în care nu mai poți să îți asiguri funcționarea, activitatea curentă”, a declarat Gabriela Firea, înaintea CEx PSD.

Citește și: Gabriela Firea face dezvăluiri din CEX și o arată pe Dăncilă cu degetul: Am putea fi în pericol! .

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.