Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Discuții la cel mai înalt nivel între SUA și Coreea de Nord: anunțul misterios al lui Donald Trump

www.realitatea.net
Donald Trump Kim Jong Un

Secretarul de stat american desemnat Mike Pompeo, încă director al CIA, a avut o întrevedere strict secretă cu liderul nord-coreean Kim Jong Un în timpul sărbătorilor de Paşti, relatează cotidianul Washington Post în ediţia de marţi, în condiţiile în care preşedintele Donald Trump a confirmat că au avut loc convorbiri cu Coreea de Nord la cel mai înalt nivel, relatează dpa.

Citește și: Se pregătesc marile execuții în PSD. Listele remaniabililor și marile temeri ale liderului suprem

Întâlnirea dintre liderul nord-coreean şi directorul CIA a avut loc pentru a discuta cadrul pentru potenţiale convorbiri între Trump şi liderul nord-coreean, a menţionat publicaţia citată, care a citat două persoane care au cunoştinţă în mod direct despre această întrevedere. 

Mike Pompeo, care a fost nominalizat pentru a ocupa funcţia de secretar de stat după ce Rex Tillerson a fost concediat în martie, a apreciat programul de arme nucleare nord-coreean ca fiind cea mai gravă ameninţare la adresa securităţii cu care SUA se confruntă în prezent. 

Dacă se confirmă, aceasta ar fi întrevederea la cel mai înalt nivel între SUA şi Coreea de Nord de la cea din anul 2000 între secretarul de stat american Madeleine Albright şi Kim Jong Il, tatăl actualului lider nord-coreean. 

Adresând-se marţi de la reşedinţa sa din Mar-a-Lago, Florida, unde a avut convorbiri cu premierul japonez Shinzo Abe, Trump a declarat jurnaliştilor că SUA au avut discuţii cu Coreea de Nord la un nivel foarte ridicat. 

Întrebat mai târziu dacă a discutat personal cu liderul nord-coreean, Trump a răspuns afirmativ, dar ulterior a spus că 'nu a fost chiar aşa'. 

Purtătoarea de cuvânt a Casei Albe Sarah Sanders a difuzat mai târziu o scurtă declaraţie pentru clarificări, potrivit căreia 'preşedintele a afirmat că administraţia a avut convorbiri la cel mai înalt nivel, adăugând că acestea nu au fost direct cu liderul nord-coreean', notează publicaţia citată. 

Trump a adăugat că întrevederea cu Kim Jong Un ar putea avea loc probabil la începutul lunii iunie sau ceva mai devreme.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.