DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Discuții încheiate cu promisiuni - eliminarea pensiilor speciale, în aer: 'Se pare că e lipsă de comunicare inclusiv în partid. Așteptăm votul'

intrebare

Reprezentantul grefierilor, Cătălin Trăistaru, a declarat că discuția cu Ludovic Orban s-a încheiat cu promisiunile privind constituirea unui grup de lucru pentru noi discuții, însă angajații așteaptă votul din Parlament privind pensiile de serviciu pentru a decide cu privire la alte proteste.

Discuțiile grefierilor cu Ludovic Orban s-au finalizat cu promisiuni de a constitui un grup de lucru, format din reprezentanți ai Ministerului Finanțelor și Ministerului Muncii, pentru a discuta aspectele legate de pensiile de serviciu și inechitățile salariale.

Președintele Sindicatului Național al Grefei Judiciare, Cătălin Trăistaru, a declarat că premierul le-a comunicat că știe despre protestele grefierilor, iar proiectul abrogării pensiilor de serviciu nu este al Guvernului.

„(Premierul, n.r.) Ne-a comunicat faptul că a luat act de regimul de interdicții și compatibilități și faptul că argumentele noastre sunt îndeajuns de solide pentru a justifica menținerea dreptului la pensie, dar în aceeași situație se află și alte categorii profesionale. Tocmai de aceea s-a convenit ca în cursul dezbaterilor ample care ar trebui să aibă loc - și nu luate de azi pe mâine cu efect populist - să fie prezentate și să fie elaborat un act normativ care să respecte aceste principii și să mențină pensiile pentru categoriile care se justifică”, a spus Trăistaru, conform Mediafax.

Marcel Ciolacu, atac la adresa PNL înainte de votul din Parlament: 'Cine a făcut proiectul de lege şi cum este făcut să-şi asume acest lucru'

Sindicaliștii spun că grefierii așteaptă votul din plenul parlamentului pentru că ”se pare că există o lipsă de comunicare inclusiv la nivelul partidului”.

”Domnul prim-ministru ne-a comunicat că în programul de guvernare nu a fost inclusă o nouă lege a pensiilor sau eliminarea acestor pensii. Nu știm dacă îl vor vota, pentru că inclusiv ieri am luat act de o declarație a unui deputat PNL care a spus că, în cazul în care astăzi nu vor fi votate își vor asuma răspunderea. Se pare că există o lipsă de comunicare inclusiv la nivelul partidului. Tocmai de aceea noi rămânem în expectativă, așteptăm să vedem ce vor vota astăzi și în funcție de asta vom continua formele de protest”, a declarat Cătălin Trăistaru.

Grefierii atenționează cetățenii care au procese să se aștepte la blocarea funționării instanțelor dacă parlamentul va elimina pensiile de seriviciu.

Concret, acest lucru înseamnă că registraturile și arhivele instanțelor vor fi închise, iar procesele de judecată vor avea loc doar în cauzele de urgență.

Sindicatele naționale ale grefierilor vor decide, miercuri, noile forme de protest care vor avea loc în paralel cu discuțiile referitoare la eliminarea inechităților de natură salarială.

Urmărește-ne:
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.