Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Disensiuni! PSD propune preț unic la energie, PNL nici nu vrea să audă despre această idee: 'Este mult mai mare decât tariful maxim practicat în prezent'

Purtătorul de cuvânt al PNL, deputatul Ionuţ Stroe a declarat luni la Digi24, după ce PSD a avansat neoficial ideea unui preţ unic de 1,3 lei/ KW h, la energie, că ”este mult mai mare decât tariful maxim practicat în prezent, de 0.68 lei”. ”PNL nu îşi asumă această creştere a acestui preţ. Ar fi absurd, în condiţiile în care ne dorim îmbunătăţirea legislaţiei care reglementează acest domeniu al Energiei, să propunem preţuri mai mari, a mai spus el.

Ionuţ Stroe a afirmat că ”în coaliţie nu s-a discutat despre o astfel de modificare în care să se practice aceste noi tarife plafonate şi compensate”.

”Ca şi principiu, ideea nu este una nouă, apropo de preţuri sau ajutoare, în funcţie de venit. Acum, sincer să vă spun, dacă există o propunere concretă, ea trebuie avansată de către sursele dumneavoastră PSD-iste, în cadrul coaliţiei. Şi spun asta pentru că, evident, există disponibilitate din  partea noastră, Ordonanţa pe Energie este perfectibilă, au existat discuţii despre modificarea ei chiar şi cu furnizorii dar, evident, trebuie să pornească pe baze reale, care se pot aplica. Adică, dacă sunt chestiuni serioase ele trebuie, evident, promovate în plan intern, după care şi în mass-media şoi pentru informarea opiniei publice, le putem avansa public”, a arătat liberalul.

Purtătorul de cuvânt al PNL a mai afirmat că, în ceea ce priveşte informaţiile pe surse PSD, ”dacă se discută despre un eventual preţ de 1,3 lei/ KW h, acesta este mult mai mare decât tariful maxim practicat în prezent, 0.68lei/ kw h în plafonul pentr kw consumaţi”.

”PNL nu îşi asumă această creştere a acestui preţ. Ar fi absurd, în condiţiile în care ne dorim îmbunătăţirea legislaţiei care reglementează acest domeniu al Energiei, să propunem preţuri mai mari”, a arătat Stroe.

El a menţionat că ”în momentul de faţă nu există o procedură clară, informatizată, prin care să putem să facem această legătură între numele abonatului, cel de pe factură, şi gospodăria în care se consumă”.

”Singura premisă care ar putea sta la baza unei astfel de soluţii, pe care cred că foarte mulţi şi-o doresc, adică principiul acesta în funcţie de venit, sau cu ajutoare în funcţie de venit, singura premisă care ar putea să stea la baza unei astfel de soluţii este digitalizarea ANAF, este o condiţie de grad zero. Pentru că un proces ca acesta trebuie susţinut informatic. Din păcate, digitalizarea ANAF este în fază incipientă, ştiţi foarte bine că ia ceva timp ca să se poată face lucrul acesta, iar dacă statul nu are baze de date reale, digitalizate, cu veniturile membrilor familiilor care locuiesc în acea locaţie, în acea gospodărie, orice fel de sistem avansat public este aproape imposibil de aplicat. De aceea, este bine să nu amăgim oamenii cu fel de fel de lucruri, care par a fi foarte generoase în aparenţă dar, din păcate, sunt pigmentate cu fel de fel de interese politice”, a afirmat Ionuţ Stroe.

Întrebat despre aceste informaţii pe surse, din interiorul PSD, Ionuţ Stroe a arătat că sunt ”anumite deficienţe şi nesincronizări în a stabili un ritm normal al paşilor pe care trebuie să-i facă în cadrul coaliţiei, în cadrul forumurilor de lucru pe anumite domenii”. ” Ele sunt mai degrabă avansate în spaţiul public dar motivele pentru care există acest comportament din partea partenerilor, ar trebui să-i întrebaţi pe ei”, a mai spus el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.