Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Disjungeri din dosarul Revoluției - Procurorii continuă cercetările privind accidentul aviatic din 28 decembrie 1989 și distrugerea unor clădiri de patrimoniu

facebook.com
Parchetul General

Procurorii de la Parchetul General susțin, într-un răspuns la o solicitare STIRIPESURSE.RO, ca anchetează prăbușirea avionului Tarom din 28 decembrie 1989, precum și distrugerea unor clădiri de patrimoniu, cele două anchete fiind disjunse din dosarul Revoluției, trimis recent în judecată.

"Cu referire la cererea adresată instituției noastre și înregistrată la Biroul de informare și relații publice cu numărul de mai sus, vă comunicăm că în cauza la care faceți referire au fost dispuse disjungeri cu privire la:

Faptele de distrugere a unor clădiri de patrimoniu, cu valoare artistică deosebită şi a bunurilor de patrimoniu din interiorul acestora (Palatul Regal/ Republicii şi Biblioteca Centrală Universitară), urmând a fi efectuate cercetări penale pentru a se stabili dacă privitor la această situaţie sunt incidente dispoziţiile art. 443 lit. b din Codul penal;

Catastrofa aeriană survenită la data de 28 decembrie 1989 (prăbuşirea aeronavei Tarom de tipul AN-24 pe raza localităţii Vişina, judeţul Dâmboviţa), urmând a fi efectuate cercetările necesare pentru stabilirea cauzelor producerii acestei catastrofe şi a eventualelor responsabilităţi penale", se arata in răspunsul transmis de Parchetul General.

Citeste si Varujan Vosganian DINAMITEAZĂ referendumul lui Klaus Iohannis: 'Tema este falsă. Atunci ar trebui să facem cinci referendumuri'

Pe 28 decembrie 1989, un avion de transport civil de tip Antonov An-24 al Tarom, care efectua, la cererea FSN, o cursa București-Belgrad pentru a aduce sânge necesar răniților din timpul Revoluției, s-a prăbușit în pădurea Mălinoasa, comuna Vișina, județul Dâmbovița. La bordul aeronavei se aflau șapte persoane, șase membri ai echipajului și fotoreporterul britanic Ian Parry, angajat al Sunday Times. Jurnalistul în vârstă de 24 de ani a folosit această ocazie pentru a transporta materialele jurnalistice realizate la București de corespondenții străini, acesta urmând să plpece din Belgrad către Londra. Cauzele prăbușirii au rămas neelucidate, una dintre ipoteze fiind că avionul a fost lovit de o rachetă antiaeriană.

Cauzele accidentului nu au fost complet elucidate, una din ipoteze presupunând doborârea avionului cu o rachetă antiaeriană.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.