Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Distanţa în sondajele din Olanda se reduce între partidele lui Wilders şi Rutte

olanda

Cu două luni înainte de alegerile legislative din Olanda, distanţa s-a redus în sondaje între partidul deputatului de extremă dreapta Geert Wilders, pe prima poziţie în intenţiile de vot în ultimele luni, şi liberalii premierului Mark Rutte, conform mai multor sondaje publicate miercuri, relatează AFP. Dacă alegerile ar fi organizate astăzi, Partidul Libertăţii (PVV) al lui Geert Wilders ar obţine între 29 şi 33 de mandate din cele 150 din camera inferioară a parlamentului, faţă de cele 31 până la 37 cu câte era creditat în sondajele publicate în decembrie. PVV rămâne prin urmare pe primul loc în preferinţele electoratului din Olanda.

După PVV, liberalii Partidul Popular Democrat şi Liberal (VVD) al lui Mark Rutte ar obţine între 23 şi 27 de mandate, faţă de 22-26 de mandate cu câte era creditat în decembrie. Diferenţa anterioară de 9 până la 11 mandate între partide s-a redus în prezent la şase-şapte. Sondajele au fost realizate de Peil.nl, EenVandaag şi Kantar Public/TNS NIPO şi sunt publicate o dată pe lună. Conform sondajelor, după PVV şi VVD se plasează creştin-democraţii (CDA), cu 15 până la 17 mandate în parlament, urmaţi de progresişti (D66) cu 14 până la 17 mandate. Celălalt partid de coaliţie, laburiştii (PvdA) nu ar obţine decât 7 până la 11 mandate, faţă de 38 câte au obţinut la ultimele alegeri din 2012, conform Agerpres.

Olandezii vor da startul pe 15 martie unui 'super an electoral' în Europa. Alegerile sunt organizate în momentul în care sentimentul antieuropean este în creştere pe bătrânul continent, confruntat deja cu cea mai gravă criză migratorie după al Doilea Război Mondial - două aspecte care încurajează partidele de extremă-dreapta europene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.