Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Distrugătorul american USS Carney a intrat în Marea Neagră. Rusia și-a trimis flota militară să stea la pândă pentru reacție rapidă

distrugator

Două nave militare americane se află în Marea Neagră pentru a participa la un exerciţiu NATO desfăşurat în largul Ucrainei, iar Administraţia Vladimir Putin a avertizat că monitorizează cu atenţie activităţile militare şi poate reacţiona "rapid" la "situaţii de urgenţă".

Nava de intervenţie rapidă USNS Yuma (T-EPF-8) şi distrugătorul USS Carney (DDG-64) au sosit luni în Portul Odesa, situat în sudul Ucrainei, pentru a participa la Exerciţiul NATO "Briza Mării 2019 ("Sea Breeze 2019"), anunţă Forţele Navale americane.

"Intrarea distrugătorului Carney în Marea Neagră pentru Exerciţiul Sea Breeze reafirmă angajamentul Forţelor Navale americane pentru această regiune vitală şi pentru partenerii noştri valoroşi. În acest mediu de securitate dinamic, capabilităţile noastre navale din Europa sunt constante şi continuă să efectueze misiuni de rutină alături de aliaţi şi parteneri din zona Mării Negre, pentru garantarea stabilităţii şi prosperităţii regionale", a declarat viceamiralul Lisa M. Franchetti, comandantul Flotei militare a 6-a a SUA, conform site-ului News.usni.org.

Exerciţiul naval "Briza Mării 2019 ("Sea Breeze 2019"), organizat de Alianţa Nord-Atlantică împreună cu parteneri din zona Mării Negre, a început luni.

Rusia monitorizează atent activităţile navelor NATO din Marea Neagră

Flota militară rusă a Mării Negre monitorizează cu atenţie Exerciţiul NATO şi poate reacţiona "rapid" la eventuale situaţii de urgenţă, a anunţat luni după-amiază Ministerul rus al Apărării, citat de agenţia Sputnik.

"Pentru a putea răspunde rapid la posibile situaţii de urgenţă în zona Mării Negre, forţele Flotei militare efectuează acţiuni de monitorizare a activităţilor navelor militare NATO în timpul Exerciţiului naval Sea Breeze 2019", a transmis Ministerul Apărării de la Moscova.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.