Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'DIVORȚUL' ISTORIEI are termen 14-15 luni

ruptura

Londra şi Uniunea Europeană (UE) vor avea doar "14-15 luni" pentru a negocia divorţul după declanşarea procedurii, a atenţionat marţi eurodeputatul Guy Verhofstadt, însărcinat să negocieze Brexitul în numele Parlamentului European, informează AFP.

"Ne-am pus de acord asupra necesităţii de a demara procesul (de separare) imediat ce va fi posibil şi de a-l finaliza înaintea viitoarelor alegeri europene", prevăzute să aibă loc în mai sau iunie 2019, a afirmat Verhofstadt, care a avut "primul său contact oficial" cu David Davis, ministrul britanic pentru Brexit, marţi, la Parlamentul European.

Citește și: GAFĂ PORNO la TV: A lăsat-o pe o prezentatoare în sânii goi / VIDEO

"Marja negocierilor este prin urmare de circa 14-15 luni", a calculat fostul premier belgian. "Aceasta va fi o perioadă foarte intensă", a estimat eurodeputatul liberal.

Dacă, după cum a promis premierul britanic Theresa May, Londra va notifica UE până la sfârşitul lui martie 2017 cu privire la decizia sa de a părăsi Uniunea, adevăratele negocieri nu vor începe înainte de luna mai.

Citește și: A fost creată, în laborator, PRIMA INIMĂ care bate

Odată ce acordul de separare va fi negociat cu Londra, Parlamentul European va trebui, de asemenea, să dea undă verde, proces care ar putea dura mai multe luni, începând cu sfârşitul lui 2018. Ceea ce lasă o perioadă relativ scurtă de 15 luni de negocieri efective, a subliniat negociatorul european.

Preşedinte al grupului ALDE în Parlamentul European şi apologet al federalismului european, Guy Verhofstadt a amintit, de asemenea, că "este imposibil să fie găsite soluţii care să distrugă cele patru libertăţi" - de circulaţie, a persoanelor, a bunurilor, precum şi a capitalurilor şi serviciilor - considerate principii intangibile ale UE, în condiţiile în care guvernul britanic vrea să restrângă numărul de migranţi europeni, notează agerpres.ro.

Citește și: New York Times scrie despre cum a ajuns Adrian Ghenie să câștige atât de mulți bani din picturile sale

Europenii sunt în aşteptarea iniţiativei guvernului britanic, care trebuie să invoce clauza de retragere benevolă şi unilaterală din Tratatul de la Lisabona al UE (articolul 50), care nu a fost până acum activat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.