Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Djokovic, după retragerea Mariei Sharapova: Impactul ei a fost unul uriaș

www.agerpres.ro
Novak Djokovic

Novak Djokovic a avut numai cuvinte de laudă despre Maria Sharapova, care şi-a anunţat miercuri retragerea din tenisul profesionist. Sârbul crede că brand-ul rusoaicei depăşeşte performanţele sale în tenis.

Sârbul a declarat că Sharapova va însemna întotdeauna ceva pentru tenisul mondial, datorită performanţelor sale, dar şi pentru capacitatea sa de a trece peste obstacolele întâmpinate.

„Impactul ei în acest sport, nu doar în tenisul feminin, ci şi în cel masculin, este uriaş. Încă este uriaş. Va continua să fie prezent, pentru că eu cred că brand-ul său depăşeşte performanţele sale în tenis. Pentru cineva care a câştigat cinci titluri de Mare Şlem şi a fost numărul 1 mondial, o legendă a sportului, nu este deloc uşor să o iei de la capăt de fiecare dată. Ea a făcut acest lucru de foarte multe ori în ultimii cinci ani”, a spus Novak Djokovic, potrivit Essential Sports.

În afara de faptul că este una dintre cele mai talentate jucătoare din lume, Sharapova s-a implicat şi în fundaţii caritabile.

Şarapova a început să joace tenis de la vârsta de patru ani. A devenit jucătoare profesionistă în 2001, iar în 2005 a urcat pe primul loc mondial.

Rusoaica şi-a trecut în palmares cinci titluri de Mare Şlem, pe toate suprafeţele: Australian Open (2008), Roland Garros (2012, 2014), Wimbledon (2004) şi US Open (2006).

Cariera rusoaicei a fost umbrită de suspendarea pentru dopaj acordată de Federaţia Internaţională de Tenis, în 2016. Şarapova a fost testată pozitiv cu meldonium şi nu a putut juca timp de 15 luni. În 2017, sportiva a revenit în circuit, însă nu s-a mai putut ridica la nivelul anterior din cauza mai multor accidentări.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.