Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Djokovici vrea să devină jucătorul cu cele mai multe săptămâni pe locul I ATP

enational.ro
Novak Djokovici

Tenismenul sârb Novak Sjokovici, liderul ATP, a declarat că vrea să devină jucătorul cu cele mai multe săptămâni pe locul I mondial, informează lequipe.fr. Din acest motiv, el şi-a schimbat planurile pentru finalul sezonului. Sârbul nu va evolua la Mastersul 1000 de la Paris, unde este deţinătorul trofeului, preferând turneul de 500 de puncte de la Viena, la care nu a participat anul trecut, potrivit news.ro.

Citește și: DOSAR Consilierul ALDE Gal Avram a primit electrocasnice de peste 60.000 de lei pentru 'AJUTORUL' dat la contractele Covid - Bunurile aveau VICII ASCUNSE

"Vreau să intru în istorie ca numărul 1 mondial care a petrecut cele mai multe săptămâni în vârful circuitului ATP şi voi face tot posibilul să ajung acolo. (...) Obiectivul mea imediat este să adun cât mai multe puncte posibil pentru a încerca să pun cât mai multă distanţă între mine şi plutonul de urmăritori, înaintea sezonului viitor. (...) Faptul că Nadal joacă sau nu la Paris nu schimbă nimic, pentru că totul este în mâinile mele", a declarat el, pentru Sportski Zurnal.

Citește și: 'O avem pe doamna în portofoliu',îi spunea consilierul ALDE 'partenerului de afaceri' cu Unifarm-'Încă nu, analizează pechinezii stocul', se plângea afaceristul

Djokovici este pe primul loc în clasamentul ATP, cu 11.740 de puncte, urmat de spaniolul Rafael Nadal, cu 9.850 de puncte, şi de austriacul Dominic Thiem, cu 9.125 de puncte.

În clasamentul "all time" al săptămânilor pe locul 1 mondial, lider este elveţianul Roger Federer, cu 310, iar Djokovici este al doilea, cu 291.

Citește și: DNA despre SPECULA generată de pandemie - 'A fost creat cadrul propice apariției 'indispensabilului traficant de influență''

Nadal va participa la Paris Bercy, turneu programat între 2 şi 8 noiembrie. Erste Bank Open are loc o săptămână mai devreme, între 26 octombrie şi 1 noiembrie, la Viena.

Sârbul nu va pierde cele 1.000 de puncte aferente titlului de anul trecut, de la Paris, după ce ATP a prelungit de la 12 la 22 de luni (martie 2019 - decembrie 2020) perioada luată în considerare pentru întocmirea clasamentului, din cauza pandemiei de coronavirus.

Citește și: DOSAR Mario Iorgulescu către medic - 'Mă simt BINE și vreau să mă întorc SĂ CONDUC mașina și să merg SĂ DANSEZ cu prietena mea'

El va mai juca în 2020 la Turneul Campionilor de la Londra (15-22 noiembrie).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.