Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dmitri Medvedev, ipoteză incendiară: ăsta este adevăratul plan al Occidentului împotriva Rusiei

canberratimes.com.au
medvedev

Occidentul nu agreează independenţa Rusiei şi a Chinei şi următoarele decenii nu vor fi liniştite pentru că acesta va încerca să despartă Rusia în state mai mici şi mai slabe, a afirmat joi fostul preşedinte al Rusiei Dmitri Medvedev.

Într-un interviu cu agenţia de presă TASS, Medvedev a afirmat că Ucraina face parte din "Rusia Mare", adăugând că nu vede vreo perspectivă de revitalizare a legăturilor Rusiei cu Occidentul în viitorul apropiat.

Medvedev, mai radical decât Putin

Dmitri Medvedev, fost președinte al Rusiei și actual vicepreședinte al Consiliului de Securitate al Federației Ruse, a lansat un atac dur împotriva Curții Penale Internaționale, după ce pe numele lui Vladimir Putin a fost lansat un mandat de arestare. Rusia nu recunoaște jurisdcția CPI și se alătură astfel SUA, Chinei și Ucraina, dar și altor țări (iată care sunt cele 123 de țări în care președintele rus Vladimir Putin poate fi arestat).

Medvedev vorbește în ultimul său mesajd despre „prăbușirea finală a sistemului de drept internațional.”

„Să recunoaștem: acesta nu a fost deosebit de eficient până acum. Mai ales instituțiile sale internaționale. Liga Națiunilor s-a prăbușit, URSS se gândea să părăsească ONU, convențiile și alte acte internaționale sunt cu greu adoptate astăzi, există o părtinire și un diktat total al unui grup de țări anglo-saxone.

Dar principalul defect al sistemului de drept internațional public este ineficiența sa. Țările nu doresc să se supună actelor părtinitoare ale Adunării Generale a ONU, să se opună prin veto deciziilor Consiliului de Securitate al ONU, să părăsească diferite instituții ale ONU. Motivul este nedreptatea lor, care se bazează pe inadmisibilitatea coerciției exercitate de un grup de țări suverane împotriva unor astfel de state suverane. CĂCI PAR IN PAREM NON HABET IMPERIUM. Un egal nu are putere asupra unui egal”, a declarat Medvedev, pe canalul său de Telegram.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.