Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dmitri Medvedev: 'Sistemul stabilit se prăbușește fără nicio vină a Rusiei'

TASS
Dmitri Medvedev

Sancțiunile occidentale împotriva Rusiei au fost impuse de mult timp, deși există speranța că Occidentul își va da seama și își va recunoaște calculele greșite, a declarat joi vicepreședintele Consiliului de Securitate al Federației Ruse, Dmitri Medvedev, la Forumul Juridic Internațional de la Sankt Petersburg.

El a numit acordarea statutului Republicii Moldova și Ucrainei de candidați la aderarea la UE „acțiuni de operetă", menționând că nu se știe dacă comunitatea însăși va supraviețui în următoarele decenii, iar declarațiile Kievului cu privire la necesitatea de a priva Moscova de un loc în ONU sunt „o încercare de a atrage atenția asupra propriei figuri", relatează TASS.

  • „Lumea s-a schimbat radical. Indiferent dacă cuiva îi place sau nu, nu va exista nicio întoarcere la trecut. Pe ruinele vechii configurații de menținere a securității internaționale, va apărea una nouă, care se va reflecta deja în lege, atât la nivel internațional, cât și la nivel național.
  • Sistemul stabilit se prăbușește fără nicio vină a Rusiei - inițiatorii încetării acordurilor internaționale au fost cel mai adesea Statele Unite și alte țări NATO. În ciuda acțiunilor lor, fundația este încă acolo, dar dacă nu își dau seama, atunci va trebui să fie reconstruită.
  • În același timp, sistemul construit în jurul rolului central al Organizației Națiunilor Unite trebuie păstrat, deși nu este fără defecte - în mare parte datorită mecanismelor sale, a fost la un moment dat posibil să nu alunece în abisul celui de-al treilea război mondial. În același timp, merită să ne gândim la crearea de alternative la platforme discreditate, cum ar fi OSCE și Consiliul ONU pentru Drepturile Omului.
  • Este imposibil să excludem Rusia, succesoarea Uniunii Sovietice, unul dintre fondatorii ONU, din organizația mondială, iar Ucraina înțelege acest lucru.
  • Acordarea statutului de candidați pentru aderarea Moldovei si Ucrainei la UE este o actiune de operetă pe care participantii la această productie nu le iau în serios. Sensul acestui gest este de a agăța cumva Rusia.
  • În plus, soarta comunității în sine este neclară - nu se știe ce se va întâmpla în câteva decenii, structura europeană însăși, Uniunea Europeană, dacă acești ani vor supraviețui sau nu, deoarece există și previziuni foarte diferite”, a spus Dmitri Medvedev.

Vezi si: Medvedev: Sancţiunile împotriva Rusiei ar putea fi chiar o justificare pentru război .


ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.