Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dmitri Peskov: 'Suntem absolut solidari cu China'

vladimir putin dmitri peskov

Rusia va asigura în mod fiabil securitatea frontierelor sale în cazul unei agravări a situației militare din cauza Taiwanului, a declarat secretarul de presă al președintelui Federației Ruse, Dmitri Peskov.

"Indiferent de apariția oricăror situații provocatoare, securitatea frontierelor noastre este asigurată în mod fiabil de-a lungul întregului perimetru al acestor frontiere de către Forțele Armate ale Federației Ruse", a declarat Peskov reporterilor marți, relatează presa rusă.

În același timp, Peskov a menționat că turneul asiatic al președintelui Camerei Reprezentanților din SUA, Nancy Pelosi, cu posibila sa vizită în Taiwan, este provocator și duce la o creștere a tensiunilor în regiune. În același timp, el a recunoscut că în acest moment nu se poate afirma cu certitudine că Pelosi va zbura în Taiwan.

"Vrem să subliniem încă o dată că suntem absolut solidari cu China. Este clar că are o atitudine foarte sensibilă la această problemă, este absolut justificată", a adăugat purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

El a subliniat, de asemenea, că "în loc să respecte această sensibilitate, din păcate, Statele Unite aleg calea confruntării". "Nu este de bun augur. Aici nu putem decât să ne exprimăm regretul", a adăugat Peskov.

Problema Taiwanului a apărut în 1949, când a fost proclamată Republica Populară Chineză comunistă, iar o parte a partidului s-a stabilit pe insula Taiwan. Beijingul insistă asupra "principiului unei singure Chine". În același timp, aproape toate statele importante au birouri culturale și economice neoficiale în Taipei.

Problema Taiwanului este una dintre cele mai sensibile în relațiile SUA-China.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.