Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dmitri Rogozin: Rusia va desfășura o constelație orbitală pentru a monitoriza inamicul din Ucraina

TASS
Dmitri Rogozin

Agenția spațială a Federației Ruse, Roskosmos, intenționează să desfășoare o constelație orbitală la scară largă, care va permite monitorizarea ostilităților din Ucraina în mod continuu, a declarat joi șeful instituției, Dmitri Rogozin, citat de Interfax.

„Pentru noi acum, cel mai important subiect este desfășurarea unei constelații orbitale la scară largă. Cu cât sunt mai mulți sateliți, cu atât mai bine este pentru armată. Trebuie să vezi, să auzi 24 din 24 de ore, să monitorizezi constant în spatele teatrului de operațiuni militare de pe teritoriul Ucrainei”, a spus Rogozin.

„Avem nevoie de sateliți. Acum avem 161 de nave spațiale, inclusiv cele ale Ministerului Apărării – nu este suficient, ar trebui să fie mii”, a adăugat el.

La 1 martie, Rogozin a anunțat că Roskosmos va concentra resursele „pe crearea de sisteme spațiale exclusiv de apărare și cu dublă utilizare”.

Pe 15 aprilie, Rogozin spunea că, în contextul conflictului din Ucraina, îndeplinirea sarcinilor de apărare a devenit mai importantă decât activitățile științifice, în special, organizarea unui zbor cu echipaj pe Lună.

"Suntem obligați să oferim forțelor noastre armate cea mai puternică grupare orbitală. Pentru ca ele să vadă totul și să audă totul, să înțeleagă tot ceea ce face inamicul, ce are în vedere. Acest lucru este important, mult mai important decât trimiterea unui om rus pe lună”, a spus el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.