Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DNA a început să studieze plângerea depusă de Clotilde Armand împotriva directorului general adjunct al Romprest

Agerpres
Clotilde Armand

Clotilde Armand a depus o plângere penală la DNA împotriva directorului general adjunct al Romprest, Bogdan-Marian Adimi, pe care îl pentru abuz în serviciu. Documentul depus de primarul Sectorului 1 în urmă cu o săptămână se află în posesia procurorilor de la Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție, scrie g4media.ro.

Armand îl acuză pe Bogdan Adimi  că a luat în mod abuziv decizia de a reduce frecvența colectării coșurilor de gunoi stradale la doar o dată pe săptămână.

„Numitul Bogdan-Marian Adimi a încălcat o serie de prevederi legale, în momentul dispunerii suspendării sau limitării serviciului de colectare a deșeurilor municipale (…) Această suspendare sau limitare a prestării serviciului de colectare a deșeurilor municipale este făcută în vederea șantajării autorității publice, pentru ca aceasta să achite tarifele stabilite în mod discreționar și ilegal de către operatorul de salubrizare. În vederea șantajării autorității contractante, Compania Service Romprest S.A., prin administratorii acesteia, folosesc deșeurile lăsate în stradă pentru a periclita imaginea Sectorului 1, însă aceștia ignoră faptul că sănătatea cetățenilor este pusă în pericol (…)

S-a cauzat o vătămare a interesului public la nivelul Sectorului 1 al Municipiului București și chiar a întregului Municipiu București, cu privire la sănătatea și integritatea vieții cetățenilor (…)

Toate facturile ce țin de colectarea deșeurilor municipale sunt plătite la zi, diferendele dintre părțile contractante vizând tarifele cu privire la curățarea stradală.

Vinovăția sub forma intenției rezultă atât din stoparea sau limitarea serviciului de colectare a deșeurilor municipale, cât și din adresele trimise către autoritatea contractantă în care s-a precizat în mod expres că deșeurile vor rămâne necolectate până când autoritatea contractantă nu va plăti tarifele stabilite în mod ilegal de către Romprest”, se arată în plângerea penală depusă de Clotilde Armand.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.