Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DNA face PRĂPĂD - Director al unei instituții din subordinea Ministerului Justiției, trimis în judecată

Sigla DNA

Constantin-Marius Maftei, fost director în cadrul Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie, aflată în subordinea Ministerului Justiţiei, a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru participaţie improprie la abuz în serviciu, el fiind acuzat că ar fi depus 23 de cereri întocmite în baza unor contracte de închiriere a unor imobile, deşi nu a locuit niciodată acolo, în urma cărora instituţia a plătit ilegal suma de peste 58.000 de lei, scrie News.ro.

Constantin-Marius Maftei, fost director al Direcţiei Secretariatul Tehnic al Comisiei pentru Cetăţenie din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie, a fost trimis în judecată de DNA pentru participaţie improprie la abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată.

Conform procurorilor, în perioada iunie 2016 - aprilie 2018 Constantin Maftei a determinat mai multe persoane din conducerea instituţiei să întocmească ilegal şi să semneze aprobarea lunară a unor documente elaborate în cadrul unei proceduri de compensare a chiriei. El a depus 23 de cereri întocmite în baza unor contracte de închiriere a unor imobile, deşi nu a locuit niciodată acolo, în urma cărora Autoritatea Naţională pentru Cetăţenie, în mod nelegal şi fără drept, a dispus plata sumei totale de 58.075,46 lei, care reprezintă o pagubă adusă bugetului Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie.

Citește și: O nouă lege IMPORTANTĂ a fost promulgată de Klaus Iohannis - Cine sunt românii afectați de schimbări

Autoritatea Naţională pentru Cetăţenie s-a constituit parte civilă cu suma de 58.075,46 de lei. În acest caz, procurorii au instituit sechestru pe suma de 59.000 de lei dintr-un cont al fostului director.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucureşti

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.