Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DNA îi acuză pe Mihai Chirica de o nouă infracțiune în Dosarul Cheșcu

Radu Pop
Inquam Photos / Alexandru Busca
Mihai Chirica

Mihai Chirica, primarul Iașului, Gabriel Harabagiu, fost viceprimar, Anca Brândușescu, fost arhitect șef, au fost înștiințați de procurori cu privire la noile acuzații care li se aduc, potrivit reperteris.ro. Concret, primarului Mihai Chirica i s-a adus la cunoștință faptul că este acuzat și de săvârșirea infracțiunilor de complicitate la abuz în serviciu și complicitate la fals.

Chirica avea deja calitatea de inculpat în această speță, în sarcina sa reținându-se comiterea infracțiunilor de fals intelectual în formă continuată (două acte materiale) și instigare la uzurparea funcției. În februarie 2022, procurorii au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile în cazul lui Chirica. După câteva zile, judecătorii au înlăturat controlul judiciar iar Chirica a putut să-și exercite pe mai departe mandatul de primar al Iașului.

Tot astăzi, Gabriel Harabagiu a trecut de la statutul de suspect la cel de inculpat în acest dosar, fiind acuzat de abuz în serviciu și fals intelectual. Tot la categoria „inculpat” figurează de azi și Anca Brândușescu, fost arhitect șef, Victor Gavriluță, funcționar al Primăriei, dar și o funcționară de la Oficiul de Cadastru Iași.

Omul de afaceri Gheorghe Cheșcu a primit aprobare de la Primărie să facă în Tătărași o clădire de birouri de 400 mp utili, doar cu parter, și a edificat, în final, un bloc de 5.705 mp suprafață utilă cu 60 de apartamente, trei spații comerciale, trei spații de depozitare și două garaje. În acest caz, au existat cel puțin trei certificate de atestare a edificării care ar fi arătat, în fals, că blocul lui Cheșcu respecta indicatorii urbanistici din autorizația de construire.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.