Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DNA 'plânge' după interceptările SRI: Cei de la Curtea Constituțională au considerat că faptele de corupție nu sunt de domeniul siguranței naționale

servicii interceptari inregistrari stenograme

Șeful DNA, Crin-Nicu Bologa, a vorbit despre sesizările pe care le primește din partea serviciilor de informații. El arată cu degetul spre Curtea Constituțională când afirmă că numărul sesizărilor a scăzut.

„Există sesizări din partea serviciilor de informații, dar într-un număr mai redus, deoarece tot ca urmare a unei decizii a Curții Constituționale corupția nu a mai fost considerată ca element de siguranță națională și atunci nu face parte din obiectul de activitate al serviciilor de informații.

Dar dacă acestea în activitatea lor constată fapte de corupție sau despre posibilitatea producerii unor astfel de fapte suntem informați, deci primim informații”, a spus Bologa, la Radio România Actualități.

Șeful DNA susține că primește sesizări de la persoane fizice și juridice.

„Primim sesizări de la persoane fizice și juridice. Aici este foarte bine că ați adus vorba în ultimii doi ani am constatat o creștere a acestor sesizări de la cetățeni care sesizează fapte de corupție ceea ce înseamnă că a început din nou să crească încrederea în DNA. Au fost 4 sau 5 ani, cred că de prin 2017 până în 2019 în care au scăzut foarte mult aceste sesizări. În anul 2020 și anul 2021 sesizările de la cetățeni au crescut.

Nu am nici o explicație, cert e că eu identific măsuri, eu cu ceilalți ai mei, care să ducă la creșterea acestei încrederi. Principala măsură pe care am identificat-o este desfășurarea de anchete profesioniste și anchete la un nivel ridicat al competenței. Deci dacă vom face dosare bine documentate, bine probate de corupție la nivel înalt eu cred ca încrederea cetățenilor în activitatea noastră va fi în continuă creștere, cum se întâmplă în prezent”, a conchis Bologa.

Vezi si:  Șeful DNA CONTESTĂ decizia ÎCCJ, după ce procurorii nu mai pot ancheta abuzul în serviciu dacă paguba este mai mică de 200.000 de euro: 'S-a înțeles greșit'

Vezi si: Vești proaste pentru Dragnea: șeful DNA anunță finalizarea Dosarului TEL DRUM

Vezi si: Reacția DNA la acuzațiile medicului Irinel Popescu: 'Instituția are în lucru multe dosare în domeniul Sănătății'

Vezi si: Șeful DNA se plânge de lipsa de procurori: De vină e contrareforma din Justiție și Curtea Constituțională .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.