Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vești proaste pentru Dragnea: șeful DNA anunță finalizarea Dosarului TEL DRUM

Inquam Photos / Octav Ganea
Liviu Dragnea

Problemele lui Liviu Dragnea nu se opresc doar la povestea de iubire cu Irina Tănase! Șeful DNA, Crin-Nicu Bologa, a vorbit, la Radio România Actualități, despre dosarul Tel Drum. Bologa susține că dosarul este într-un stadiu înaintat de finalizare.

„Mă gândeam că o să primesc, mai ales de ziua anticorupției o astfel de întrebare și am luat legătura cu procurorul de caz care mi-a comunicat că au fost administrate toate probele necesare considerate de procuror pentru aflarea adevărului și este într-un stadiu înaintat de finalizare, de soluționare”, a punctat Bologa.

Liviu Dragnea este urmărit penal în dosarul Tel Drum. DNA a anunțat în noiembrie 2017 că a început urmărirea penală împotriva lui Dragnea și a șefilor de la Tel Drum pentru constituirea unui grup infracțional organizat, abuz în serviciu și infracţiuni privind deturnarea de fonduri europene, în legătură cu favorizarea companiei în privința acordării de contracte pentru reabilitarea de drumuri județene cu fonduri europene. DNA preciza că dosarul s-a constituit în urma unei sesizări a OLAF.

Procurorii spun că, în calitate de președinte al Consiliului Județean Teleorman, Liviu Dragnea ar fi înființat în 2001 un grup infracțional organizat "care acționează și în prezent", format din funcționari ai instituțiilor din administrația publică și oameni de afaceri. DNA menționa că acest grup infracțional organizat ar fi furnizat fonduri pentru PSD, prin donații ale membrilor.

Urmărirea penală în dosarul Tel Drum a fost suspendată însă în perioada stării de urgență.

În luna mai 2021, seful DNA, Crin Bologa, a declarat, într-un interviu pentru G4Media.ro, că speră ca procurorul de caz să dea o soluție în dosarul Teldrum ”cât de curând”, estimând că ar putea fi o chestiune de luni. Bologa mai spune că doarul a întârziat și din cauză că inculpații au solicitat audierea tuturor înregistrărilor din dosar, fiind vorba de sute de ore de interceptări, dar că acum procurorul de caz analizează probele și urmează să pronunțe ”cât de curând” o soluție.

Vezi si:  Șeful DNA CONTESTĂ decizia ÎCCJ, după ce procurorii nu mai pot ancheta abuzul în serviciu dacă paguba este mai mică de 200.000 de euro: 'S-a înțeles greșit'

Vezi si: Reacția DNA la acuzațiile medicului Irinel Popescu: 'Instituția are în lucru multe dosare în domeniul Sănătății'

Vezi si: Șeful DNA se plânge de lipsa de procurori: De vină e contrareforma din Justiție și Curtea Constituțională .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.