Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DNA spune cu ce se ocupau trei importanți directori: Cu ce i-au prins procurorii

sigla dna

Cristian Matei, director general al Companiei Naţionale "Administraţia Porturilor Dunării Fluviale" (CN APDF) Giurgiu, a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) pentru abuz în serviciu şi favorizarea făptuitorului.

Potrivit unui comunicat al DNA, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a lui Cristian Matei, director general al Companiei Naţionale "Administraţia Porturilor Dunării Fluviale" Giurgiu, pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, şi favorizarea făptuitorului.

Citește și: Șocant! Un fost deputat primește indemnizație de șomaj și se plimbă cu un bolid de lux

În acelaşi dosar au fost deferiţi justiţiei şi Răzvan Gabriel Trandafir, la data faptelor director general interimar al Autorităţii Navale Române, pentru complicitate la abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, şi favorizarea făptuitorului, şi Liviu Aurelian Cazan, fost director general al Autorităţii Navale Române, pentru instigare la abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, şi instigare la favorizarea făptuitorului.

Procurorii anticorupţie precizează că, la data de 26 mai, Cristian Matei, în calitate de director al Companiei Naţionale "Administraţia Porturilor Dunării Fluviale'' SA Giurgiu, cu încălcarea dispoziţiilor legale privitoare la buna gestiune financiară în administrarea patrimoniului public, ar fi îndeplinit în mod defectuos, cu rea credinţă, acte ce ţin de atribuţiile de serviciu, conducere, administrare şi control.

Citește și: Gabriela Firea așa cum nu ai mai văzut-o niciodată! Imaginea ce a devenit virală pe Facebook

Concret, arată DNA, acesta, împreună cu Răzvan-Gabriel Trandafir, la instigarea lui Liviu-Aurelian Cazan, ar fi semnat un act adiţional la un contract de vânzare-cumpărare prin care un imobil a trecut, fără plată, din patrimoniul CN APDF Giurgiu în patrimoniul Autorităţii Navale Române (ANR).

"Aceste demersuri ale inculpaţilor au condus la producerea unui prejudiciu CN APDF Giurgiu în sumă de 255.372,726 euro fără TVA (reprezentând contravaloarea respectivului imobil), concomitent cu obţinerea unui folos necuvenit pentru Autoritatea Navală Română", se precizează în comunicat.

Citește și: Antena 1 dă lovitura cu un nou reality show! Cum se va numi și de cine va fi prezentat

Potrivit procurorilor, acţionând în această manieră, Cristian Matei şi Răzvan-Gabriel Trandafir ar fi urmărit fraudulos îngreunarea tragerii la răspundere penală a lui Liviu-Aurelian Cazan, în cadrul unui dosar penal.

DNA mai arată că până la această dată Autoritatea Navală Română nu a comunicat dacă se constituie parte civilă în cauză.

Citește și: Iohannis dă semne de îngrijorare! Unde va ajunge economia României

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Constanţa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.