Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DNA suferă o LOVITURĂ nimicitoare în instanță: Totul are legătură cu Remus Truică și Prințul Paul

DNA

DNA suferă o lovitură nimicitoare în instanța de judecată! Magistraţii Curţii de Apel Braşov au înlocuit, vineri, măsura arestului la domiciliu pentru Remus Truică şi Prinţul Paul, cu măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile.

"S-a înlocuit măsura arestului la domiciliu cu măsura controlului judiciar pentru Remus Truică şi Prinţul Paul, s-a menţinut măsura controlului judiciar pentru celelalte persoane implicate în dosar şi s-a respins propunerea de arestare pentru Tal Silberstein, Benyamin Steinmetz şi Moshe Agavi", a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Braşov, judecătorul Răzvan Dicu.

Citește și: Daniel Craig a refuzat 100 de milioane de euro pentru a fi iar James Bond: Cine ar putea fi alesul

Şedinţa în Camera Preliminară a început vineri la ora 12,00 şi s-a încheiat la ora 16,30, iar pronunţarea magistraţilor a avut loc două ore mai târziu.

Înainte de intrarea în şedinţă, avocatul Prinţului Paul, Liviu Turcu, a declarat că se aşteaptă la o măsură preventivă mai blândă.

Citește și: După X Factor urmează SexFactor: Noul talent-show porno lansat de americani / VIDEO

"Am dori înlocuirea măsurii preventive de arest la domiciliu cu o măsură mai blândă sau controlul judiciar, pentru că există această posibilitate. Este la latitudinea judecătorului. Oricum, nu mai are nici un motiv să spună că influenţăm sau mai ştiu eu ce. DNA ce putea să ceară decât prelungirea măsurii preventive?! Să fim serioşi. Procurorul nu o să fie niciodată de partea noastră pentru că nu a fost niciodată", a spus Turcu.

Întrebat când va începe efectiv procesul în acest dosar, sursa citată a explicat că mai durează până va începe pentru că deocamdată sunt în procedura de Cameră Preliminară şi acest lucru poate să dureze foarte mult având în vedere numărul mare de inculpaţi în dosar.

Citește și: VIDEO De acum poți să știi ce îți spune pisica ta: A fost inventată zgarda ce traduce mieunatul

"Sunt multe cereri şi excepţii. Sunt multe nereguli făcute aici şi urmează de acum să le lămurim pe toate, şi pentru asta îmi este foarte greu să estimez un timp. Cred că poate să dureze şi un an, vă spun sincer, procedura pe Cameră Preliminară, având în vedere că vine şi perioada de vară şi termenele vor fi mai lungi, cu siguranţă până la toamnă nu se vor termina aceste lucruri pentru că sunt multe termene, excepţii, multe nereguli, sunt foarte multe abuzuri din punctul meu de vedere săvârşite în acest dosar. Ia spuneţi-mi ce părere aveţi. Există vreo şansă ca dumneavoastră dacă încheiaţi vreun contract de cesiune să săvârşiţi vreo infracţiune? Faptul că aţi încheiat un contract de cesiune, gata, trebuie să staţi cu frică în sân că vine şi vă arestează cineva? Este inadmisibil aşa ceva. Şi cum să vii să invoci în acuzare o decizie din anul 1941 dată de regimul fascist. Şi asta stă la baza acuzării? Păi ce facem acum? În zilele noastre noi legiferăm actele şi deciziile regimului fascist şi avem impresia că suntem în democraţie? Şi pe baza asta îl acuzăm pe Prinţul Paul şi spunem că nu avea dreptul să moştenească? Ce vorbeşti? Cum nu avea dreptul să moştenească?", a afirmat avocatul Prinţului Paul, punctând că dosarul este plin de neregului şi o să se vadă pe parcurs, după procedurile în Camera Preliminară.

Citește și: Ce sacrificiu a făcut președintele Klaus Iohannis pentru soția Carmen

Prinţul Paul a declarat că a realizat şi el că este multă dezinformare în dosar, dar a adăugat că are încredere că instanţa va lămuri toate problemele.

După pronunţarea magistraţilor, avocatul lui Remus Truică, Bogdan Cimbru, a declarat la ieşirea din instanţă. "În ceea ce-l priveşte pe Remus Truică, măsura controlului judiciar este suficientă. Nu există temeiuri care să conducă la o măsură de gravitatea arestului preventiv la acest moment procesual, urmând etapa de Cameră Preliminară şi etapa cercetării judiciare", a spus avocatul.

Citește și: Cele mai bune studii despre sex în care au participat doar femeile

Prinţul Paul s-a arătat mulţumit de schimbarea măsurii preventive din arest la domiciliu cu controlul judiciar, afirmând că va fi şi mai mulţumit când se va realiza că nu este vinovat de loc.

Remus Truică şi Prinţul Paul s-au aflat în arest la domiciliu din luna decembrie 2015.

Citește și: Poartă sau nu lenjerie intimă? Fotomodelul de 19 ani care a atras toate privirile la Cannes / VIDEO

Omul de afaceri Remus Truică, Prinţul Paul, Dan Andronic, au fost trimişi în judecată, în urmă cu două zile, de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, alături de alte persoane, în dosarul "Ferma Băneasa". Remus Truică este acuzat de constituire de grup infracţional organizat, trafic de influenţă şi spălare de bani, ambele în formă continuată, complicitate la abuz în serviciu şi dare de mită, iar Prinţul Paul, pentru cumpărare de influenţă şi spălare de bani, ambele în formă continuată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.