Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DNA trimite în judecată un dosar important: Acuzaţii extrem de GRAVE - implicaţii la DIICOT

ciocanel judecator

Procurorii anticorupţie au trimis în judecată în stare de arest preventiv, sub acuzaţiile de trafic de influenţă şi înşelăciune, un bărbat care a primit 30.000 de euro de la concubina unui inculpat, pretinzând că are influenţă asupra unui procuror DIICOT. Potrivit unui comunicat al DNA, transmis miercuri Agerpres, faptele au fost comise în perioada septembrie 2017 - 15 ianuarie 2018.

Citeşte şi: Ponta iese la rampă cu un atac FURIBUND: Dragnea ştie cum să taie porcul şi să-l prepare pentru 'prieteni'

"Inculpatul Boariu Iulian-Darius a pretins suma de 30.000 euro de la concubina unei persoane cercetate într-un dosar penal al DIICOT şi faţă de care se dispusese o măsură preventivă. Banii respectivi au fost pretinşi de inculpat în schimbul influenţei pe care a afirmat că o are asupra unui magistrat pe care îl poate determina să îndeplinească un act contrar îndatoririlor sale de serviciu, şi anume scoaterea persoanei respective de sub efectul măsurii preventive a arestului la domiciliu şi achitarea acesteia", se precizează în comunicat.

Citeşte şi: România primeşte NOI ATENŢIONĂRI de la Comisia Europeană: 'Instituţiile judiciare şi legislaţia sunt supuse PRESIUNILOR INTENSE...'

Conform aceleiaşi surse, Iulian-Darius Boariu a primit suma de 30.000 de euro pe 7 ianuarie 2018, moment în care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante. Procurorii Serviciului Teritorial Iaşi al DNA au mai stabilit că, în aceeaşi perioadă şi în acelaşi context, inculpatul a indus în eroare aceeaşi persoană să îi dea 15.152 de franci elveţieni şi 510 lire sterline. El a pretextat că banii vor fi daţi mai departe concubinului femeii, aflat în stare de arest preventiv şi ulterior în stare de arest la domiciliu. După finalizarea rechizitoriului, dosarul a fost trimis la Tribunalul Iaşi, cu propunerea de menţinere a arestării preventive.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.