Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doar patru candidaţi la conducerea opoziţiei laburiste din Marea Britanie

Operation World
Anglia Marea Britanie Scotia

Candidaţii pentru înlocuirea lui Jeremy Corbyn la conducerea Partidului Laburist, principala formaţiune de opoziţie din Marea Britanie, mai sunt doar patru după retragerea marţi a lui Jess Phillips, foarte critică faţă de actualul lider laburist, relatează France Presse, potrivit Agerpres.

Pentru a conduce opoziţia faţă de prim-ministrul conservator Boris Johnson, care l-a învins categoric pe Jeremy Corbyn la alegerile de luna trecută, "laburiştii au nevoie să aleagă un candidat care să unească toate părţile mişcării noastre (...) şi trebuie să recunosc sincer că, la ora actuală, această persoană nu sunt eu", a declarat Jess Phillips într-un mesaj video către susţinătorii săi.

Această deputată în vârstă de 38 de ani, cunoscută pentru stilul său direct de a vorbi, nu a ezitat să critice bilanţul lui Jeremy Corbyn în fruntea laburiştilor, care au suferit în decembrie cea mai grea înfrângere în alegeri legislative după 1935.

Citește și: Numire controversată făcută de Marcel Vela! Noul șef de la ‘Doi și-un sfert’, Securitatea și lumea penalilor

Trei femei şi un bărbat, Emily Thornberry, Rebecca Long-Bailey, Lisa Nandy şi Keir Starmer, rămân în cursă pentru a întruchipa noua "faţă" a laburiştilor.

Keir Starmer, 57 de ani, responsabil de trei ani pentru Brexit în cadrul partidului, şi Rebecca Long-Bailey, 40 de ani, percepută ca moştenitoare naturală a lui Jeremy Corbyn, sunt favoriţi în această cursă.

Membrii partidului vor vota între 21 februarie şi 2 aprilie, iar numele succesorului lui Corbyn va fi anunţat pe 4 aprilie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.