Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dobrogea Sud îşi aduce antrenor francez: Christian Gaudin îi va antrena pe constănţeni

minge handbal

Handbaliștii de pe litoral vor fi pregătiți în sezonul viitor de fostul selecționer al naționalei României, Christian Gaudin. Finalistă a Cupei României și aflată în lupta pentru medaliile de bronz ale Ligii Naționale, în sezonul de debut pe prima scenă a handbalului masculin, HC Dobrogea Sud Constanța se întărește deja pentru campionatul viitor, în care obiectivul va fi câștigarea titlului de campioană, conform gsp.ro.

Constănțenii au dat lovitura, convingându-l pe francezul Christian Gaudin să preia banca tehnică a grupării de pe litoral. Cele două părți au ajuns la un acord încă din luna martie, după ce tehnicianul din aceea perioadă, sârbul Djordje Cirkovici a anunțat că va pleca. În vârstă de 50 de ani, Gaudin se află la a doua experiență în România, după ce a condus naționala României la barajul pentru Calificarea la Campionatul Mondial din 2015, pierdut în fața Suediei.

În ultimii doi ani a antrenat în două dintre cele mai puternice campionate din Europa, în Germania, pe Hamburg, și în Franța, pe Selestat Alsace Handball. Actualul antrenor al constănțenilor, Aihan Omer, va rămâne în cadrul clubului, urmând să conducă centrul de copii și juniori. HCD a mutat și pe piața transferurilor, reușind trei achiziții importante, portarul naționalei Macedoniei, Nikola Mitrevski (31 de ani, Benfica Lisabona, Portugalia), interul dreapta al naționalei Bosniei, Dejan Malinovici (25 de ani, US Creteil, Franța) și extrema stângă Sabin Ignat (30 de ani, Dunărea Călărăși).

În schimb, din sezonul viitor, formația constănțeană nu va ma miza pe portarul Ionuț Rudi Stănescu (38 de ani), care a decis să se dedice posturii de președinte al clubului, și pe interul stânga bosniac Branislav Angelovski (40 de ani), care va pune stop carierei de jucător. Festivitatea de retragere a celor doi va avea loc duminică, înaintea meciului cu Potaissa Turda, programat în Sala Sporturilor din Constanța, în cadrul finalei pentru locul 3 din Liga Națională. Totodată, centrul Ionuț Săulescu nu-și va prelungi contractul care expiră la finalul acestui campionat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.