DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Doctor în muzică, hirotonit diacon pe seama Catedralei din Vârșeț

basilica.ro
hirotosie ips

Eugen Cinec a fost hirotonit săptămâna trecută diacon pe seama catedralei din Vârșeț, Serbia. Slujba a fost oficiată de Mitropolitul Ioan al Banatului în biserica parohiei Sânandrei Colonie, Protopopiatul Timișoara II, județul Timiș.

Diaconul Eugen Cinec este doctor în muzică, profesor la Facultatea de Muzică din Timi­șoara și Vârșeț și dirijorul corului bisericesc din Vârșeț, Serbia, scrie Basilica.ro.

Citește și: Marcel Ciolacu, ieșire-fulger: ‘Este momentul ca demnitari Voiculescu și Turcan, care au sfidat regulile impuse tuturor cetățenilor obișnuiți, să zboare din funcții!’

S-a născut în Vârşeţ în anul 1979.

A absolvit Liceul Teoretic Borislav Petrov Braca din Vârşeţ, secţia cu predare în limba română ca şef de promoţie în anul 1988. În acelaşi an a absolvit Liceul de Muzică Jovan Bandur din oraşul Panciova-Serbia, specializarea vioară.

Citește și: Marcel Ciolacu, ieșire-fulger: ‘Este momentul ca demnitari Voiculescu și Turcan, care au sfidat regulile impuse tuturor cetățenilor obișnuiți, să zboare din funcții!’

A urmat cursurile Facultății de Muzică a Universităţii de Vest din Timişoara, specializarea Pedagogie muzicală, iar în anul 2007 şi-a susţinut teza de doctorat în muzică intitulată: „Influenţele muzicii populare asupra cântării de strană din Banat”, la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti.

Este absolvent de master în Teologie Ortodoxă la Facultatea de Litere, Istorie şi Teologie a Universităţii de Vest din Timişoara.

Citește și: Florin Cîțu: ‘Cel mai important sprijin pe care Guvernul îl poate da specialiștilor de la Cantacuzino este să îi lase să își facă treaba, să nu îi încurce cu decizii politice’

A fost profesor de practică vocal instrumentală, metodica predării educaţiei muzicale, cor şi orchestră la Şcoala de Înalte Studii pentru Educatori Mihailo Palov din Vârşeţ, iar din anul 2012 asistent universitar, iar mai apoi lector universitar la Facultatea de Muzică şi Teatru a Universităţii de Vest din Timişoara.

Este autorul a peste 20 de volume muzicologice, monografii şi suporturi de curs precum şi numeroaselor articole rezultate în urma participării la sesiuni ştinţifice naţionale şi internaţionale.

Citește și: Claudiu Năsui, ieșire în ‘ritm de dans’: ‘Un pas înainte, doi pași înapoi în lupta contra birocrației’

Catedrala

Catedrala Ortodoxă Română ”Înălţarea Domnului” din Vârşeţ a fost construită în anii 1911-1913. În prezent este catedrală a Episcopiei Dacia Felix.

A fost sfinţită la 23 mai/5 iunie 1913, de sărbătoarea Înălţării Domnului, de episcopul de Caransebeş, Miron Cristea, care avea să devină patriarh al Bisericii Ortodoxe Române (1925-1939).

Citește și: Vlad Voiculescu: ‘Nu o să dăm nimănui un premiu pentru că se vaccinează. Suntem în stare de război cu acest virus’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.