Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DOCUMENT BOMBĂ, semnat de Kovesi. Cum voia şefa DNA să obţină ACCESUL la CONTURILE românilor - FOTO

Evenimentul Zilei
Laura Kovesi

Document bombă, semnat chiar de şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, prin care se demonstrează cum procurorul şef voia să aibă acces atât la bazele ANAF, cât şi la conturile tuturor românilor, potrivit România TV.

content-image

Pe 26 ianuarie 2015, Laura Codruţa Kovesi a  trimis o adresă către şeful de atunci al Fiscului, Gelu Diaconu. Şefa DNA cerea acces la bazele de date ale ANAF, inclusiv la conturile tuturor românilor. Solicitarea era făcută, potrivit România TV, în 2015, la un an după ce Codul de Procedură Penală a fost modificat şi se baza pe un articol vechi, care nu mai era în vigoare la data cererii.

content-image

Este vorba de Articolul 184 indice 1 din Codul de Procedură Penală, care se referă la accesul procurorilor la bazele de date electronice ale statului, se transformase în Articolul 267 din Noul Cod de Procedură Penală.

Citeşte şi: Decizie de ULTIM MOMENT a magistraţilor în dosarul Elenei Udrea. Ce au hotărât judecătorii

Articolul invocat greşit de Laura Codruţa Kovesi arată clar că se vorbeşte numai de anumite proceduri pentru care procurorii DNA au acces la bazele de date ale Fiscului: citarea, comunicarea actelor de procedură sau aducerea cu mandat la executarea procedurilor. În schimb, susţin jurnaliştii România TV, în document, Kovesi cerea acces la conturile românilor în baza colaborării în domeniul combaterii criminalităţii economico-financiare.

content-image

Şefa DNA a cerut acces la bazele INFOPC, Informaţii Fiscale, Tablou de bord şi cLynx pentru nimeni altul decât consilierul său, Marius Bulancea, dar şi pentru şeful biroului IT al DNA, Corneliu Sterea.

Citeşte şi: Dan Voiculescu, PRIMELE DECLARAŢII despre boala sa. 'Sigur voi fi operat' - VIDEO .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.