Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DOCUMENT CSM o pune la zid pe Giorgina Hosu, cea care a fost propusă de Cătălin Predoiu șefă la DIICOT: 'Lipsă de autoanaliză, e superficială'

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a avizat negativ, marţi, numirea Giorgianei Elena Hosu în funcţia de procuror-şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism.

Decizia a fost luată cu 4 voturi "împotrivă" şi 2 voturi "pentru".

La fel ca și în cazul candidatei la șefia PÎCCJ, Gabriela Scutea, și Giorgiana Hosu a fost umilită de procurorii din CSM. Ei spun că aceasta este superficială în ceea ce privește „asumarea nevoii de conturare a unei viziuni concrete viitoare de gestionare a unor situații de criză inerente în activitate”, făcându-se referire la dosarul Caracal.

DOCUMENTUL CSM în care explică avizul negativ poate fi citit AICI

„Tot referitor la componenta gestionării comunicării publice, întrebată punctual, cu privire la modul în care instituția a comunicat public în cazul denumit generic ”Caracal”, doamna procuror, care de altfel, făcea parte la acel moment din echipa managerială a DIICOT, a admis că, dată fiind emoția publică creată, ar fi trebuit să gestioneze altfel partea de comunicare. La întrebarea adresată de membrii Secției pentru procurori, doamna procuror nu a indicat însă maniera concretă în care ar fi trebuit să se comunice, ceea ce denotă o lipsă a capacității de autoanaliză retrospectivă, de învățare din experiențe trecute, superficialitate în asumarea nevoii de conturare a unei viziuni concrete viitoare de gestionare a unor situații de criză inerente în activitate.

Citește și: A fost detonată nucleara, după reținerea lui Beuran: Urmează Arafat

Totodată, s-a mai constatat că doamna procuror nu este conectată la realitățile instituționale europene, concluzie ce se poate extrage din răspunsu la cesteia referitor la operaționalizarea Parchetului European. Având în vedere cele mai sus-menționate, precum și faptul că deși doamna procuror a ocupat funcții de conducere în cadrul Direcției încă din anul 2007, fiind delegată și apoi numită în funcția de procuror șef adjunct în 2018 până în prezent, nu a identificat în concret ce măsuri trebuie luate pentru remedierea deficiențelor, pentru a se putea contura astfel o viziune integrată și adaptată la realitățile și nevoile instituționale, nu a demonstrat capacitatea de asumare a responsabilității, de gestionare corespunzătoare a situațiilor de criză, inclusiv pe planul comunicării, Secția pentru procurori a CSM va aviza negativ propunerea ministrului justiției a doamnei procuror Elena Giorgiana Hosu în funcția de procuror-șef DIICOT.

Citește și: Nu este un pericol social! Tribunalul București, decizie în cazul medicului Mircea Beuran

După susținerea interviului, Secția pentru procurori constată că, deși doamna procuror a propus prin proiect măsuri pentru îmbunătățirea activității DIICOT, interviul desfășurat nu a relevat capacitatea de a oferi soluții concrete pentru gestionarea problemelor specifice ce decurg prin exercitarea funcției manageriale. Secția pentru procurori constată că, deși doamna procuror a indicat în proiect o serie de obiective, nu le poate argumenta pertinent, dovedind că prezentarea acestora nu rezultă dintr-o analiză aprofundată a problemelor și nevoilor Direcției, ci doar dintr-o enumerare a unor idei general valabile.

Faptul că aceste obiective și măsuri sunt interiorizate și nu reflectă o viziune clară și asumată rezultă din răspunsurile contradictorii sau neconvingătoare la întrebările adresate de membrii secției.

Citește și: EXCLUSIV Denunțătoarea lui Mircea Beuran l-ar fi executat pe reputatul chirurg și de la Spitalul de Urgență Floreasca

Altfel, deși și-a propus prin proiect crearea unei echipe manageriale unite și viabile, scopul pare pur declarativ și neasumat real, față de împrejurarea că nu a manifestat interes față de cunoașterea proiectului de management al persoanei propuse de către ministerul Justiției pentru funcția de procuror-șef adjunct, neputând să indice obiective convergente cu ale sale”, se arată în explicațiile CSM.

Giorgiana Hosu, propusă de ministrul Justiţiei pentru funcţia de procuror-şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, a susţinut, marţi, interviul la CSM. Avizul Consiliului Superior al Magistraturii este consultativ.

Citește și: Mutare-cheie! Dacia distruge concurența .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.