Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DOCUMENT EXPLOZIV care arată cum îşi dau soluţii între ei procurorii SIIJ - Ce spune un magistrat despre situaţia prezentată

Plangere SIIJ

Un document intrat în posesia STIRIPESURSE arată cum procurorul Nicolae Marin de la Secţia de Investigarea a Infracţiunilor din Justiţiei (SIIJ) a dat o soluţie faţă de colega sa, magistratul Adina Florea, de la aceeaşi structură.

Concret, documentul relevă situaţia în care doi magistraţi care lucrează în acelaşi loc ajung să se cerceteze între ei.

Cazul care creează absurdul este o plângere a unui constănţean nemulţumit că a fost trimis în judecată de magistratul Adina Florea pe vremea când aceasta instrumenta dosare la Constanţa.

Bărbatul s-a plâns că Florea ar fi indus în eroare organele judiciare prin probatoriul pe care l-a administrat faţă de el în dosarul în care l-a deferit justiţiei.

Magistratul Nicolae Marin a ajuns în postura de a verifica pretinsa nelegalitate semnalată de acest bărbat faţă de colega sa, magistratul Adina Florea.

Plângerea a fost respinsă cu motivarea că ar fi fost deja soluţionată, potrivit celor ce se arată în document. Totodată şi instanţa supremă a respins recent, definitiv, această plângere.

Prezentată unui înalt magistrat din sistem situaţia ce reiese din document, respectiv că un magistrat al SIIJ poate ajunge să îşi cerceteze colegul de clădire sau chiar de birou, acesta a afirmat: "Competenţa SIIJ a fost gândită în aşa fel încât procurorii de acolo au imunitate de fapt. Sunt singurii magistrați care ajung să îşi dea soluții între ei".

Referitor la această situaţie este de amintit că în vara acestui an procurorii DIICOT au declanşat urmărirea penală pe numele lui Darius Vâlcov, pentru divulgarea unui document clasificat secret, respectiv a unui protocol SRI.

O parte din acest caz, care o viza pe magistratul Adina Florea, a fost trimis prin declinare la SIIJ.

Într-un alt dosar deschis la Parchetul General şi declinat ulterior la DIICOT, procurorii au dispus renunțarea la urmărirea penală faţă de o grefieră, care ar fi fotocopiat protocolul și i l-ar fi dat Adinei Florea, potrivit Ziare.com

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.