Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DOCUMENT Instanța a decis: bucureștenii sunt buni de plată

istockphoto.com
justiție decizie tribunal

Pe fondul scandalurilor dintre Primăria Capitalei și edilii de sector, în care edilul general și omologii săi se acuză reciproc, bucureștenii continuă să sufere, plătind nu doar cu nervii și condițiile de locuire, ci și din propriul buzunar.

Pe de o parte, ziua de ninsoare de acum o săptămână a condus la un veritabil război. Nicușor Dan a amendat operatorii de salubritate din sectoarele „opoziției” (3 și 4, conduse de primari cu intenție de vot de peste 60-70%), pentru că nu ar fi curățat zăpada și gheața de pe trotuare în zona Pieței Unirii, menajându-i pe edilii USR de la sectoarele 1 și 2. În replică, Primăria Sectorului 4 a amendat Primăria Capitalei pentru că nu și-a făcut treaba în parcurile Tineretului și Carol, unde plimbarea a devenit un sport extrem.

Pe de altă parte, același Nicușor Dan susține inutilitatea pasajelor construite în cele două sectoare, singurele unde administrația locală a demarat și chiar finalizat ample lucrări de infrastructură. „În 2023, în Bucureşti s-au făcut patru poduri importante. S-a terminat Podul de la Doamna Ghica, podul pe care l-a făcut primarul Sectorului 4 pe Metalurgiei şi două poduri pe care le-a făcut primarul Sectorului 3 la ieşirea către Constanţa. Nu s-a simţit asta în traficul din Bucureşti, pentru că soluţia la traficul din Bucureşti nu este să faci poduri.

Soluţia este să convingi oamenii să folosească transportul în comun, în loc de maşina proprietate personală", a spus Nicuşor Dan.

Primarul omite să amintească și situația transportului în comun, în sprijinul căruia a reușit doar performanța de a pune deja celebrii stâlpișori galbeni lângă stații, sugrumând și mai mult traficul, să spargă asfaltul, în plină iarnă și sezon de circulație, pe zeci de bulevarde, sau să blocheze sectoarele 1 și 6 prin închiderea circulației pe Podul Grant.

Pe de alta, ca și când toate aceste pagube nu ar fi fost suficiente, instanțele continuă să sancționeze hărțuirea constructorilor, obligând, indirect, bucureștenii la plata incompetenței Municipalității. După războiaiele cu iz penal privind consultanța juridică pentru care bucureștenii plătesc milioane de euro, o nouă pagubă se anunță în buzunarele acestora. Magistrații Tribunalului București au consemnat încă o înfrângere în saga juridică ”Anulare autorizații de construire emise de primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu”, arătând că Nicușor Dan nu se poate substitui Prefecturii, cerând anularea a peste 150 de autorizații de construire deja emise, în baza suspendării Planului Urbanistic Zonal (PUZ) al Sectorului 2.

Mai mult, lipsa acestei documentații, atacate de edilul general și de majoritatea PNL-USR-PMP de la nivelul Consiliului General, este deja responsabilă de blocarea sau întârzierea unor proiecte destinate facilităților pentru pacienții oncologici. Fie că vorbim despre finanțări prin PNRR sau de proiecte private, Municipalitatea a refuzat modernizarea sau edificarea spațiilor necesare tratamentului bolnavilor de cancer.

În acest context tensionat, judecătorii au admis lipsa calității procesuale a primăriilor (Capitalei și Sectorului 2), obligându-le la plata către pârâta ABSOLUTE BUILDING INTEGRATED SRL a cheltuielilor de judecată, constând în onorariu de avocat în cuantum de 17850 lei.

content-image

La fel ca și în celelalte sentințe, unde instanța a dispus acoperirea sumelor de către PMB, sumele vor prejudicia bugetul Bucureștiului cu câteva mii de euro. Problema ridicată de mulți este că pentru sutele de procese intentate de Municipalitate, pagubele se vor ridica la zeci de milioane de euro, sume care vor fi plătite, în final, din banii publici ai contribuabililor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.