Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DOCUMENT - Organizația condusă de consilierul lui Florin Cîțu critică Guvernul României pentru lipsă de transparență

Inquam Photos / George Calin
Florin Cîțu

Gabriel Păun, președintele Agent Green și consilier onorific al premierul Florin Cîțu, critică Guvernul pe tema Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR) care aa fost prezentat, miercuri, în Parlament. Organizația Agent Green se numără printre ONG-urile care au transmis o scrisoare deschisă prin care și-au exprimat nemulțumirile cu privire la ”lipsa de transparență” din partea Guvernului în privința PNRR. Așadar, pe de o parte, Gabriel Păun în consiliază pe premierul Florin Cîțu pe probleme de mediu, iar, pe de altă parte organziația al cărei fondator este critică Guvernul pe tema PNRR.

În scrisoarea deschisă, adresată premierului Florin Cîțu și ministrului Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, și semnată de reprezentanții ONG-urilor de mediu, se vorbește despre ”lipsa prezentării unei viziuni de ansamblu, cu o logică de intervenție solidă bazată pe obiective clare, a PNRR”.

Ce au transmis în scrisoare

”Această abordare generează o lipsă de transparență din partea Guvernului României în ceea ce privește proiectele propuse pentru finanțare din cadrul celor 29,2 milliarde de euro care urmează să fie alocate României. De asemenea, este alarmant faptul că planul nu prezintă detalii cu privire la proiectele eligible pentru Pilonul 1 – Tranziția Verde în cadrul PNRR, și la măsura în care planul, în ansamblul său, este coerent cu obiectivele Pactului verde european.

Cerem Guvernului României să facă publice proiectele propuse pentru finanțare în PNRR, însoțite de prezentarea modului în care aceste proiecte evită impactul semnificativ negativ asupra mediului şi, în cazul proiectelor din Pilonul I – Tranziția Verde, a modului în care aceste proiecte sunt aliniate cu Pactul verde European”, se arată în scrisoarea citată.

Semnatarii scrisorii deschise, adresată atât premierului Florin Cîțu, cât și ministrului Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, sunt: Raluca Nicolae, membru fondator Asociația Agent Green, Theodor Cojoianu, co-fondator RoSIF și membru EU Platform on Sustainable Finance, EU Commission, Anca Chirilă Gheorghică, director Asociația Mai Bine, Daniela Mitrofan, președinte Organizația Reset, Constantin Turmac, președinte Fundația Snagov, Anamaria Hâncu, președinte și co-fondator Let’s Do It, Romania!

SCRISOAREA INTEGRALĂ ESTE DISPONIBILĂ AICI!

Organizația Agent Green a fost fondată în anul 2009. Gabriel Păun, fondatorul și președintele organizației este cunoscut drept unul dintre cei mai vocali activiști de mediu din România. De-a lungul timpului, a lucrat pentru Eco Sens, Vier Pfoten și Greenpeace, iar din februarie 2021 este consilier onorific al premierului Florin Cîțu, o funcție neremunerată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.