Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Documentarul românesc Soţul meu musulman se vede pe HBO Max

HBO Max

„Soţul meu musulman” („My Muslim Husband”) este un nou documentar Max Original de producţie locală şi îcepând de vineri poate fi urmărit pe HBO Max, potrivit news.ro.

Alexandra se căsătoreşte cu Daniel, un tânăr român convertit la islam. Ea crede că deschiderea de a învăţa despre o cultură diferită va permite noii sale familii să îşi găsească fericirea şi armonia. Dar tânărul cuplu va trebui să se confrunte nu doar cu discriminarea religioasă a societăţii, ci şi cu alte prejudecăţi. Alexandra şi Daniel trebuie să lupte unul pentru celălalt şi pentru relaţia lor, chiar dacă asta înseamnă să lase în urmă vechiul sine sau să excludă anumite persoane din viaţa lor.

„În documentarul Soţul meu musulman, Daniel şi Alexandra ne lasă să pătrundem în relaţia lor. Suntem martorii diverselor probleme în cuplu, în familie, dar şi a luptei pe care ei o au cu prejudecăţile şi diferenţele culturale. Este o poveste locală şi, cu atât mai mult, este produsă de nişte tineri la început de drum, care au avut curajul ca prima lor producţie de lung metraj să fie atât de personală. HBO Max promovează conţinutul cu relevanţă locală şi susţine comunitatea de producători, indiferent că sunt începători sau cu experienţă. Ne bucurăm ca putem aduce încă un documentar pentru publicul din România şi nu numai!”, spune Hanka Kastelicova, VP and Executive Producer Documentaries la Warner Bros. Discovery.

„Atunci când l-am cunoscut pe Daniel, relaţia noastră a venit la pachet cu acest film, la care el lucra deja. Mă bucuram pentru el, că face asta. Însă nu mi-am dat seama că ideea lui iniţială se va schimba şi că subiectul principal vom deveni noi. La scurt timp, camera de filmat s-a întors către noi şi, pe parcursul celor şase ani cât am filmat, a devenit pur şi simplu un obiect de decor în casă. Nici nu ştiam când e pornită. Cu asta a venit o nouă provocare: foarte multe ore filmate, din care a trebuit să facem o selecţie. Fiecare moment filmat, fiecare ceartă a născut alta. Pentru că ne uitam la noi şi porneam aceleaşi discuţii de la zero, aşa că a trebuit să învăţăm să ne detaşăm de povestea noastră şi să ne uităm pe cât de obiectiv am putut. A fost o adevărată aventură şi ne bucurăm că acum putem să ne spunem povestea aşa cum e ea, cu bune şi cu mai puţin bune”, spune Alexandra Bărnuţi.

„În primii şase ani ai relaţiei noastre, cât am şi filmat documentarul, totul a fost ca un proces de învăţare continuă. Ne cunoşteam şi învăţam cum să ne raportăm unul la celălalt, la familii, la religie, la pasiuni, la preferinţe, la prejudecăţi. Ne-am lovit de multe obstacole, dar, cel mai important, am ştiut întotdeauna cum să revenim unul la celălalt. Asta ne-a ţinut împreună. Asta ne ţine, în continuare, împreună. Sper ca acest documentar să poată deschide o punte de discuţie pe diverse teme, de la relaţii la culturi şi credinţe”, spune Daniel Bărnuţi.

„Soţul meu musulman” aa fost produs in 2023 de Two Doc, HBO Max şi Avanpost, iar Daniel şi Alexandra Bărnuţi sunt co-producători. A fost filmat în România, Arabia Saudită, Iordan şi Qatar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.