Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doi adolescenţi din Marea Britanie, inculpaţi pentru uciderea unei tinere transgen

smartradio.ro
lgbt

Doi adolescenţi de 15 ani au fost inculpaţi miercuri pentru uciderea unei tinere transgen britanice, în vârstă de 16 ani, Brianna Ghey, care a provocat o vie emoţie în rândul comunităţii LGBT+, relatează AFP.

Cadavrul Briannei Ghey, înjunghiată mortal, a fost găsit sâmbătă într-un parc din Culchet, în apropiere de Liverpool, în nord-vestul Angliei, informează Agerpres.

O fată de 15 ani şi un băiat de aceeaşi vârstă au fost inculpaţi în acest caz, a declarat miercuri poliţia din Cheshire. Ei vor compărea în faţa unei instanţe la o dată ulterioară.

Anchetatorii investighează dacă Brianna Ghey a fost ucisă pentru că era transgen.

Membri ai comunităţii transgen din Liverpool şi Bristol au depus lumânări în memoria tinerei ucise şi alte manifestări sunt planificate pentru zilele următoare în alte oraşe din Marea Britanie.

Într-un comunicat publicat de poliţie, familia victimei a adus un omagiu unei tinere "frumoase, spirituale şi hilare". "Brianna era puternică, neînfricată şi unică", iar "dispariţia ei lasă un gol imens în familia noastră", se arată în comunicat.

Mulţi dintre colegii de clasă ai Briannei au depus luni flori la intrarea în parcul în care a fost găsit cadavrul tinerei.

O strângere de fonduri organizată pentru a ajuta familia tinerei a adunat miercuri dimineaţă peste 86.000 de lire sterline (97.000 de euro).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.