Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doi bărbaţi au fost prinşi în timp ce încercau să mituiască doi poliţişti din vama Halmeu

bucurestifm.ro
mita politist

Doi bărbaţi au fost prinsi în flagrant de către ofiţeri anticorupţie în timp ce încercau să mituiască doi poliţişti de frontieră din vama Halmeu care au depistat că unul dintre ei avea un permis de conducere falsificat, informează, luni, Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei, printr-un comunicat de presă, scrie Agerpres.

Potrivit sursei citate, un bărbat cu dublă cetăţenie bulgară şi macedoneană s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Halmeu, conducând un autoturism înmatriculat în Macedonia, fiind însoţit în calitate de pasager de un cetăţean sârb. El a prezentat la controlul de frontieră, pe lângă documentul de călătorie, un permis de conducere emis de autorităţile din Bulgaria. Având suspiciuni asupra autenticităţii documentului în cauză, poliţiştii de frontieră au efectuat verificări suplimentare, în urma cărora au stabilit că permisul de conducere prezentat pentru control nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unui document autentic, fiind fals.

Citește și: Elev bolnav pus de învățătoare în genunchi cu mâinile ridicate, în fața clasei

"Urmare a constatării agentului de poliţie de frontieră cu privire la săvârşirea infracţiunilor de uz de fals şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere, atât conducătorul auto, cât şi pasagerul, au promis agentului, iniţial, suma de 500 euro iar, ulterior, suma de 1.000 euro, pentru ca acesta să nu-şi îndeplinească atribuţiile de serviciu, în sensul de a nu constata infracţiunile anterior menţionate şi a le permite continuarea călătoriei. Oferta a fost refuzată categoric de poliţistul de frontieră, care a informat conducerea S.P.F. Halmeu, fiind formulată sesizare la Serviciul Judeţean Anticorupţie Satu Mare", precizează sursa citată. 

A fost constituită o echipă de ofiţeri anticorupţie, coordonată de procuror, fiind organizat şi un flagrant. 

"S-a realizat prinderea în flagrant a cetăţeanului străin, în timp ce oferea la doi poliţişti de frontieră din cadrul sectorului suma de 200 euro, pentru ca aceştia să nu-şi îndeplinească atribuţiunile de serviciu. Ulterior, conducătorul autoturismului şi pasagerul au fost conduşi la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare, procurorul de caz dispunând faţă de aceştia punerea în mişcare a acţiunii penale, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de dare de mită, uz de fals şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere", se mai arată în comunicat. 

Cercetările continuă cu cei doi în stare de libertate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.