Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doi cetăţeni marocani intraţi ilegal în România, care intenţionau să ajungă în Germania, prinşi de poliţişti

News.ro
Constanţa migranţi ilegali Poliţiştii de frontieră

Doi cetăţeni de naţionalitate marocană care intenţionau să ajungă în Germania au fost prinşi de poliţişti după ce fost văzuţi sărind dintr-un TIR aflat în deplasare, pe DN2 - E85, la intrare în municipiu, a informat, luni, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Vrancea, potrivit Agerpres.

"Vineri, 27 octombrie, ora 08,19, Poliţia municipiului Focşani a fost sesizată prin 112 de către un participant la trafic, cu privire la faptul că, în jurul orei 08,15, în timp ce se deplasa cu autoturismul pe DN2 - E85 Focşani, în zona sensului giratoriu DN2 - E85 - Bulevardul Brăilei a observat că din remorca unui autotren care circula în faţa sa au sărit doi bărbaţi printr-un orificiu creat prin tăierea prelatei, după care au plecat în fugă pe marginea părţii carosabile către judeţul Bacău. Imediat, au fost constituite echipe de cercetare şi căutare în zona semnalată a celor două persoane. În urma verificărilor efectuate, poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Focşani şi poliţiştii de imigrări din cadrul Serviciului pentru Imigrări Vrancea au observat pe marginea drumului, la ieşirea din Goleşti, deplasându-se în sens invers, pe jos, către municipiul Focşani, două persoane cu semnalmente asemănătoare celor date în consemn", a precizat IPJ Vrancea.

Potrivit poliţiei, bărbaţii au fost legitimaţi şi conduşi la sediul Serviciului pentru Imigrări Vrancea pentru stabilirea identităţii, a legalităţii intrării şi şederii pe teritoriul României.

În urma cercetărilor, s-a stabilit că cei doi bărbaţi, de naţionalitate marocană, ar fi intrat ilegal în România, fără a poseda documente de trecere a frontierei de stat şi fără a se supune controlului la frontieră, fiind ascunşi în compartimentul marfă al TIR-ului, iar intenţia acestora ar fi fost să ajungă în Germania.

Bărbaţii au fost preluaţi în custodie de poliţişti, fiind conduşi la Centrul de Cazare Otopeni. Pe numele lor au fost emise decizii de returnare în ţara de origine, sub escortă, în conformitate cu prevederile OUG 194/2002 privind regimul străinilor în România.

De asemenea, poliţiştii Serviciului pentru Imigrări Vrancea au întocmit actele de sesizare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.