Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doi cetăţeni ucraineni care au trecut ilegal frontiera, găsiţi în zona montană - Operaţiune pentru coborârea lor în siguranţă

Echipele de salvare din Maramureş au găsit, în zona montană, doi cetăţeni ucraineni care au trecut ilegal graniţa, ambii având nevoie de îngrijirile medicilor. La ora transmiterii acestei ştiri, se lucrează pentru coborârea lor din munte în siguranţă. Ulterior, echipele vor încerca să găsească cadavrul bărbatului care se presupune că a murit, potrivit news.ro.

Prefectura Maramureş anunţă, miercuri, că doi cetăţeni ucraineni au fost găsiţi în zona montană, după ce au trecut ilegal frontiera.

Un bărbat a fost găsit în zona Masivului Pop Ivan de poliţiştii de frontieră maramureşeni.

”A primit ajutor medical de urgenţă de la echipajul unităţii mobile de prim-ajutor cu capacitate de evacuare a victimei (EPA). Unitatea mobilă SMURD va prelua şi preda persoana rătăcită unui echipaj de ambulanţă, care îl va transporta la o unitate medicală pentru investigaţii”, au precizat autorităţile,

A doua persoană a fost găsită de către poliţişti de frontieră şi salvamontişti, în zona de competenţă a Sectorului Poliţiei de Frontieră Valea Vişeului, pe direcţia localităţii Crasna Vişeului.

”Acesta a trecut ilegal frontiera din Ucraina în România, în zona sectorului de frontieră 364, la aproximativ 3,5 kilometri în interior. Cetăţeanul ucrainean este rănit la membrele inferioare şi urmează a fi preluat de către elicopterul SMURD pentru a i se acorda îngrijiri medicale, iar ulterior va fi transportat la o unitate medicală”, au precizat autorităţile.

Aceasta au explicat că, ulterior, se va pleca pentru găsirea bărbatului care se presupune că a murit în zona montană. Informaţia a fost oferită echipelor de salvare de un cetăţean ucrainean găsit, în Ucraina, de grănicerii din ţara vecină, în noaptea de marţi spre miercuri.

Bărbatul a precizat că cel decedat este tatăl său, dar până acum locul în care ar fi trupul nu a fost identificat.

Grupul de ucraineni care s-a rătăcit era format din patru bărbaţi, alerta fiind dată după ce o femeie a sunat la 112.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.