Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doi cunoscuți sportivi au devenit cetățeni de onoare a județului Cluj: Ceremonia oficială de acordare a diplomelor va fi organizată anul viitor

cluj.com
cluj

Antrenorul echipei de fotbal CFR Cluj, Dan Petrescu, și fostul baschetbalist Ghiță Mureșan au devenit, joi, „Cetățeni de onoare” ai județului Cluj, pentru promovarea pe plan național și internațional prin rezultatele sportive obținute. Distincțiile vor fi înmânate într-o ceremonie specială.

Reprezentanții Consiliului Județean Cluj au declarat, joi, la ședința deliberativului județean că înmânarea diplomelor şi a însemnelor distinctive pentru Dan Petrescu și Ghiță Mureșan urmează să aibă loc în cadrul unei ceremonii publice organizate de către instituție.

„CJ Cluj a aprobat acordarea titlului de Cetățean de onoare al județului Cluj - Clujean de onoare antrenorului echipei de fotbal CFR 1907 Cluj, Dan Petrescu, și fostului baschetbalist Ghiță Mureșan, pentru modul în care au reușit, prin rezultatele sportive obținute, să promoveze Clujul pe plan național și internațional. Titlul aprobat este unul simbolic, iar înmânarea diplomelor şi a însemnelor distinctive pentru Dan Petrescu și Ghiță Mureșan urmează să aibă loc în cadrul unei ceremonii publice organizate anul viitor de către instituție”, au spus reprezentanții CJ Cluj.

Potrivit acestora, în ultimii ani, Clujul a devenit epicentrul unor serii de reușite sportive, care au ținut capul de afiș al mass-mediei locale, naționale și internaționale, rezultatele obținute punând definitiv județul Cluj pe harta sportului mondial.

Citește și: Cătălin Predoiu SPULBERĂ orice speranță a magistraților privind pensiile speciale: Sunt SOLIDAR cu premierul

„În acest context, se distinge personalitatea actualului antrenor al echipei clujene de fotbal CFR 1907 Cluj și component al Generației de Aur a echipei naționale de fotbal a României, Dan Petrescu, cel care, prin rezultatele obținute în cariera de sportiv și antrenor, a reușit să promoveze Clujul în plan național și internațional, activând aidoma unui veritabil ambasador al Clujului și al sportului clujean, capitala Transilvaniei devenindu-i, treptat, a doua lui casă”, au subliniat reprezentanții consiliului.

Dan Petrescu s-a născut în data de 22 decembrie 1967 la București și și-a făcut junioratul la Steaua București, fiind promovat în prima echipă la o lună după ce echipa a câștigat Cupa Campionilor Europeni, în anul 1986. În cariera sa de fotbalist, Petrescu a jucat la U.S. Foggia, Sheffield Wednesday, Bradford City, Southhampton, FC Național și Chelsea Londra, la această ultimă echipă evoluând cinci sezoane. În cariera sa de antrenor, Petrescu a antrenat Sportul Studențesc, Rapid București, Wisła Cracovia, Unirea Urziceni, Kuban Krasnodar, Dinamo Moscova, Al Arabi Doha, ASA Târgu Mureș, Jiangsu Suning și Al Nasr Dubai iar din 10 iunie 2017 a devenit antrenorul echipei clujene CFR 1907.

De cealaltă parte, Ghiță Mureșan este unul dintre cele mai cunoscute nume în lumea sportului de echipă, din perspectiva carierei de jucător profesionist de baschet, în condițiile în care a jucat în campionatul de baschet nord-american, NBA.

Mureșan s-a născut în data de 14 februarie 1971, în localitatea clujeană Tritenii de Jos, și a devenit devenit un veritabil ambasador al Clujului și al sportului clujean și românesc peste hotare.

Sportivul și-a început cariera de baschetbalist la Clubul Sportiv al Universității Cluj, după care a mai jucat la echipa franceză Elan Bearnais Pau-Lacq-Orthez, iar ulterior la cele din SUA, Washington Bullets, New Jersey Netts și Maryland Nighthawks.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.