Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doi elevi ai Colegiului Naţional 'Sfântul Sava' vor reprezenta România la finala europeană a concursului European Money Quiz

ebf.eu
european money quiz

Doi elevi ai Colegiului Naţional "Sfântul Sava" vor reprezenta România la finala europeană a concursului de educaţie financiară European Money Quiz care se desfăşoară la data de 7 mai 2019 la Bruxelles, se arată într-un comunicat al Asociaţiei Române a Băncilor (ARB), scrie Agerpres.

La concurs participă 28 de state europene. 

Peste 900 de elevi, cu vârste cuprinse între 13 şi 15 ani, au participat la finala naţională a concursului european de educaţie financiară, European Money Quiz, organizată de Asociaţia Română a Băncilor (ARB) printr-un parteneriat educaţional cu Institutul Bancar Român (IBR). 44 de clase din 26 de şcoli generale şi licee din România au concurat la finala naţională şi au răspuns la cele 15 întrebări ale Quiz-ului. La finala europeană, fiecare echipă, formată din câte doi elevi, va răspunde la un număr de 30 de întrebări în limba maternă legate de alfabetizarea financiară. Câştigătorii finalei europene de la Bruxelles vor fi premiaţi în calitate de Campioni Europeni ai Banilor în 2019 cu un premiu în valoare de 3.000 de euro atribuit clasei, se arată în comunicatul ARB. 

"Rata foarte mare a răspunsurilor corecte date de elevii care au participat la concurs, de 88%, arată încă o dată faptul că elevii sunt receptivi la informaţii de educaţie financiară şi este încă o dovadă a importanţei introducerii educaţiei financiare ca materie obligatorie în şcoli. Le urez succes celor care ne vor reprezenta la finala europeană", a declarat Sergiu Oprescu, preşedintele Consiliului Director al Asociaţiei Române a Băncilor.

Citește și: O femelă de urs panda roșu, exemplar unic în România, a ajuns la Grădina Zoologică din Brașov

European Money Quiz este o iniţiativă comună de alfabetizare financiară realizată de asociaţiile bancare din Europa, sub coordonarea Federaţiei Bancare Europene (FBE). Finala naţională a European Money Quiz a avut loc în cadrul European Money Week, program desfăşurat la nivelul Federaţiei Bancare Europene şi al asociaţiilor bancare europene, în perioada 25-29 martie 2019. 

Asociaţia Română a Băncilor a dezvoltat de-a lungul timpului numeroase programe de educaţie financiară, printre care Manualul practic pentru utilizatorul de servicii financiare şi programul Formare de Formatori "Educaţie şi Competenţa Bancară pentru profesori" prin care grupe de formatori specializaţi, cadre didactice din şcoli şi licee, sunt pregătite în scopul diseminării conceptelor financiar-bancare în rândul elevilor şi tinerilor. 

Anul trecut, Ministerul Educaţiei Naţionale, Banca Naţională a României, Ministerul Finanţelor Publice, Autoritatea de Supraveghere Financiară şi Asociaţia Română a Băncilor au încheiat un Acord de colaborare pentru realizarea de activităţi comune în domeniul educaţiei financiare şi elaborarea Strategiei Naţionale de Educaţie Financiară (SNEF).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.