Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doi francezi au fost arestaţi după ce au escaladat statuia Cristos Mântuitorul din Rio de Janeiro

cunoastelumea.ro
Statuie Cristos Rio de Janeiro

Doi francezi au fost arestaţi după ce au asistat la răsăritul soarelui în timp ce se odihneau în vârful statuii Cristos Mântuitorul, un monument legendar care oferă o panoramă spectaculoasă asupra oraşului brazilian Rio de Janeiro, informează AFP.

Clement Dumais, în vârstă de 28 de ani, şi Paul Roux-dit-Buisson, de 27 de ani, au rămas duminică seară în perimetrul în care se află această statuie înaltă de 38 de metri, după încheierea programului de vizitare. Ei doreau să asiste luni dimineaţă la momentul în care soarele răsărea deasupra "Oraşului Minunat" ("Cidade Maravilhosa") şi să admire panorama maiestuoasă a Golfului Guanabara, potrivit agerpres.ro.

Ei au pătruns înaintea zorilor în interiorul statuii, au urcat pe o scară interioară a monumentului şi au ajuns la o trapă care se deschide pe unul dintre braţele statuii. Distanţa dintre cele două braţe ale impunătoarei statui dedicate lui Hristos, întinse în lateral, este de 28 de metri.

"Eram în picioare pe braţele şi capul lui Iisus şi un agent de securitate ne-a văzut", a explicat Paul Roux-dit-Buisson pentru AFP.

Aventura s-a încheiat în acel moment pentru cei doi tineri parizieni, întrucât Poliţia locală nu a fost deloc impresionată de explicaţiile lor despre acel "demers artistic". Arestaţi luni, cei doi tineri au fost eliberaţi după ce au plătit o cauţiune de 10.000 de reali (1.600 de euro). Ei vor trebui, totodată, să se prezinte în faţa unui judecător.

Contactată de AFP, Poliţia turistică din Rio de Janeiro nu a făcut comentarii pe această temă, declarând doar că "este pe cale să verifice" faptele petrecute.

Poliţia braziliană a confiscat toate fotografiile şi înregistrările video care surprindeau momentul răsăritului soarelui deasupra muntelui Corcovado. Această aventură a fost mai degrabă una fără succes pentru cei doi francezi, care publică de 10 ani pe reţelele de socializare şi pe canalul lor de YouTube imagini surprinse în timpul unor acţiuni similare.

"Însă priveliştea era frumoasă. Puţini oameni au ocazia să vadă aşa ceva", a declarat Paul Roux-dit-Buisson, cunoscut pe reţelele de socializare cu numele de Paul RDB. "Am putut să ne punem în pielea lui Hristos", a adăugat el.

Escaladarea Turnului Eiffel

Cei doi francezi, care se consideră "atleţi de parkour" foarte bine antrenaţi, obişnuiţi cu înălţimile şi pasionaţi de escaladă, sunt familiarizaţi cu performanţele vertiginoase, după ce au escaladat edificii emblematice din Dubai, Hong Kong şi Paris.

La Paris, ei au escaladat celebrul Turn Eiffel. "Nu facem prea multe lucruri care sunt autorizate, ca manieră generală", a recunoscut Paul RDB.

"Dar respectăm edificiile pe care le admirăm. Nu escaladăm edificii doar din plăcere. Am descoperit că statuia de pe Corcovado este o lucrare importantă", a adăugat el.

Statuia Cristos Mântuitorul, care va sărbători 90 de ani de la inaugurare în luna octombrie, a fost restaurată de curând cu ajutorul unor alpinişti profesionişti, echipaţi cu harnaşamente speciale şi care au lucrat suspendaţi în aer la mare înălţime.

Monumentul a făcut obiectul şi altor "incursiuni" în timpul precedentelor lucrări de renovare. În 1991 şi 2010, statuia a fost vandalizată cu graffiti.

Cristos Mântuitorul, situat în vârful muntelui Corcovado, este cel mai vizitat sit din Rio de Janeiro, capitala turistică a Braziliei.

Statuia primeşte aproape 2 milioane de turişti în fiecare an. Accesul vizitatorilor este permis însă doar în timpul zilei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.